De duurste school van Spanje is te vinden in Barcelona

De duurste school van Spanje is te vinden in Barcelona
Beeld: via canva.com

De duurste school van Spanje is te vinden in Barcelona

Het uitkiezen van een school voor onze kinderen is zeker geen makkelijke klus. Ouders denken vaak na over verschillende zaken, zoals hoe dicht bij de school is en welke waarden de school meedraagt. In Barcelona heeft de St.-Paul’s School veel nieuwsgierigheid opgewekt, omdat het de duurste school is, niet alleen van de stad, maar van heel Spanje.

Met maandelijkse kosten van ongeveer 1000 euro, ligt deze particuliere internationale school in de chique wijk Pedralbes in Barcelona. Ze bieden onderwijs aan van kleuterschool tot en met vwo, allemaal in ruime en goed uitgeruste gebouwen.

Wat de St.-Paul’s School speciaal maakt, zijn de geweldige faciliteiten. Met een oppervlakte van 13.000 vierkante meter heeft de school niet alleen moderne klaslokalen, maar ook speel- en ontspanningsruimtes, laboratoria, bibliotheken en technologische ruimtes die allemaal bijdragen aan hoogwaardig onderwijs.

De klaslokalen zijn breed en licht, voorzien van moderne technologie die interactief leren stimuleert. Leerlingen hebben toegang tot verschillende leermiddelen die hun schoolervaring verbeteren.

De buitenruimtes zijn ook fantastisch; speelplaatsen en tuinen bieden volop kansen voor spel en beweging, wat heel belangrijk is voor de ontwikkeling van de leerlingen. De sportfaciliteiten zijn van topkwaliteit, zodat studenten kunnen meedoen aan verschillende fysieke activiteiten die hun welzijn ondersteunen.

Zonder enige twijfel zijn de hoge kosten een van de meest opvallende dingen aan de St.-Paul’s School. Met een maandprijs van 1000 euro is deze school veel duurder dan het gemiddelde van gesubsidieerde scholen in Catalonië, waar je ongeveer 300 euro betaalt. Dit bedrag omvat niet alleen het onderwijs, maar ook diverse extra diensten.

Een belangrijke aanvulling is dat elke familie jaarlijks een bijdrage van 3000 euro aan de schoolstichting moet doen. Dit bedrag wordt gebruikt voor het onderhoud en de verbetering van de schoolfaciliteiten, en om educatieve en gemeenschapsprojecten te steunen die alle leerlingen ten goede komen.

Ga naar de inhoud