Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (110)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (110)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (110)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Adverteren op boekingssites; om succesvol een B&B te runnen is daar niet aan te ontkomen. We krijgen al veel rechtstreekse boekingen binnen via onze eigen site of aanvragen via Google, maar als aanvulling hebben we de boekingen via bijvoorbeeld Booking.com hard nodig. We hebben alleen wel een haat-liefdeverhouding met deze boekingssites. Heel fijn dat we via die kanalen boekingen binnen krijgen en dus inkomsten, maar die commissies die ze inhouden, pfff… Tot wel 20%. Dan hebben we het nog niet gehad over alle regels en voorwaarden die ze stellen en mooie kortingen die ze uit hun naam weggeven maar uit onze portemonnee komen.

Aanmelden op deze websites is zo gebeurd, maar om dan alle instellingen juist te hebben staan. Daar gaat wel heel veel tijd in zitten. Bij ons is Tom hier gelukkig heel handig in, maar toch ook voor hem is het geen fluitje van een cent. Hij heeft menig tijd aan de telefoon of chat gezeten om van alles uit te zoeken en vele frustraties geuit als er weer eens een boeking binnen kwam met een prijs waar we maar een paar cent op verdienden. Soms door onze eigen onwetendheid, maar bij één boekingssite hadden ze plotseling in hun vele pagina’s tellende voorwaarden opgenomen dat ze onze prijzen eigenhandig mochten aanpassen en kregen we boekingen binnen met een schijntje van een kamerprijs. Het spreekt voor zich dat we niet meer te boeken zijn op deze site.

Het gratis last minute kunnen annuleren op deze boekingssite is voor de gasten natuurlijk heel fijn, maar voor ons en alle andere accommodaties is dit echt niet prettig. Zondag is de dag dat bij ons de meeste boekingen via deze kanalen binnen komen, vervolgens worden veel van deze boekingen in de weken erop geannuleerd. In het begin snapten wij hier niets van. Wat maakt nu dat ze annuleren, totdat iemand ons heeft verteld dat mensen rustig op zondagmiddag 10 verschillende accommodaties voor dezelfde periode boeken en dan gedurende de tijd erna een beslissing maken welke te annuleren. Zo kan het dus gebeuren dat je voor een bepaalde periode helemaal vol zit (en geen reserveringen meer kan aannemen) en als dan deze periode aanbreekt, de ene annulering na de andere binnenkomt. Vervolgens heb je een bijna lege B&B en geen inkomen.

Om deze blog even wat positiever af te sluiten. We zijn nog steeds erg blij met de keuze om een B&B te beginnen en met alle gasten in huis. Wil je nou ook eens bij ons logeren, neem eens een kijkje op onze website. Hier boek je over het algemeen voor een lagere prijs dan je verblijf op de diverse boekingssites en nu met 10% actiekorting. www.casarodriguillo.com Tot snel, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud