76-jarige Nederlandse vrouw vermoord door echtgenoot in badplaats Salou

76-jarige Nederlandse vrouw vermoord door echtgenoot in badplaats Salou
Beeld: @mossos / X

76-jarige Nederlandse vrouw vermoord door echtgenoot in badplaats Salou

In de badplaats Salou heeft zich een tragisch incident voorgedaan waarbij een 76-jarige Nederlandse vrouw het slachtoffer werd van dodelijk partnergeweld. Haar 86-jarige Spaanse partner heeft zijn vrouw zo ernstig geslagen dat ze is overleden in hun woning in Salou.

Het slachtoffer heette Gertruida, maar werd Trudy genoemd door haar vrienden. Ze was 76 jaar oud. Deze Nederlandse vrouw woonde al een tijdje in Salou en is het derde vrouwelijke slachtoffer van partnergeweld in de provincie Tarragona tot nu toe in 2024. Dit is het hoogste aantal van dergelijke misdaden in een jaar in de provincie sinds 2012, hoewel de gegevens nog moeten worden verzameld.

Op zaterdag 13 juli 2024 kreeg de politie in Salou een melding van een mogelijk geweldsincident in een woning in de Calle Tortosa. Bij aankomst vonden ze het levenloze lichaam van een vrouw van buitenlandse afkomst, die in Salou woonde. Haar 86-jarige Spaanse partner werd als verdachte gearresteerd. Uit het eerste onderzoek bleek dat er een ruzie was ontstaan tussen het stel die uit de hand liep. De Nederlandse Trudy werd het slachtoffer van de gewelddadige escalatie van het conflict, waarbij geen wapen werd gebruikt.

De dood van Trudy heeft Salou diep geschokt, van de buurtbewoners tot aan lokale instanties. De gemeenteraad heeft een verklaring uitgegeven waarin ze hun medeleven betuigen en aankondigen dat er maandag een minuut stilte zal zijn ter nagedachtenis aan Trudy.

Ga naar de inhoud