Spaanse tennissensatie Carlos Alcaraz schrijft geschiedenis met tweede Wimbledon-titel

Spaanse tennissensatie Carlos Alcaraz schrijft geschiedenis met tweede Wimbledon-titel
Beeld: @carlosalcaraz / X

Spaanse tennissensatie Carlos Alcaraz schrijft geschiedenis met tweede Wimbledon-titel

In een tot aan de derde set redelijk saaie finale op het heilige gras van Wimbledon heeft de Spaanse sensatie Carlos Alcaraz zijn titel succesvol verdedigd door Novak Djokovic in drie sets te verslaan. Met deze overwinning schrijft de 21-jarige Alcaraz geschiedenis door als jongste speler ooit twee Wimbledon-titels op rij te winnen.

De finale was een titanenstrijd tussen twee generaties tennis grootheden. Alcaraz, bekend om zijn explosieve spel en onverschrokken mentaliteit, toonde zijn uitzonderlijke talent door Djokovic in bedwang te houden. De Serviër, die op jacht was naar zijn achtste Wimbledon-titel, kon het hoge niveau van Alcaraz niet bijbenen.

De eerste en tweede set werden te gemakkelijk door Alcaraz met in beide gevallen 6-2 gewonnen omdat de Spanjaard simpelweg beter was dan Djokovic. In de derde set kwam de Serviër terug en ging het gelijk op wat betreft gewonnen games. In de vijfde game was het een gelijke strijd, maar wist de Spanjaard zijn eigen game te winnen waardoor het 3-3 werd.

Na een 4-4 gelijke stand en uiteindelijk 5-4 voor Alcaraz, wist de Spanjaard zijn eigen servicegame, en dus het toernooi, niet te winnen en werd het 5-5. De druk maakte Djokovic sterker en hij wist zijn eigen servicegame te winnen tot een stand van 5-6 voor de Serviër, iets wat Alcaraz ook deed waardoor het 6-6 werd. Uiteindelijk wist de 21-jarige Spanjaard de tiebreak te winnen en won hij zijn tweede Wimbledon-titel op rij.

Het jaar 2024 begon voor Alcaraz met een kwartfinale op het Australian Open. Daarin was de Duitser Alexander Zverev in vier sets te sterk. In maart verdedigde hij met succes zijn titel op Indian Wells, na winst in de finale tegen Daniil Medvedev. Door een blessure aan zijn rechterarm begon Alcaraz met twijfels aan Roland Garros, maar hij slaagde er toch in om de finale te halen. In die finale versloeg hij Zverev in vijf sets, waardoor hij zijn derde grand slam titel veroverde. Hij werd bovendien de jongste speler ooit die op drie verschillende ondergronden een grandslamtoernooi wist te winnen.

Met zijn tweede Wimbledon-titel op zak zal Alcaraz ongetwijfeld zijn zinnen zetten op nieuwe uitdagingen en records. De tenniswereld kijkt vol verwachting uit naar de volgende stappen van deze getalenteerde speler, die keer op keer bewijst tot de absolute top te behoren.

Ga naar de inhoud