De Spaanse voetbalcompetitie LaLiga is weer begonnen

De Spaanse voetbalcompetitie LaLiga is weer begonnen
Beeld: LaLiga / web

De Spaanse voetbalcompetitie LaLiga is weer begonnen

Met haar veelzijdige verleden, gerenommeerde clubs en internationaal bekende spelers heeft de Spaanse LaLiga zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande voetbalcompetities ter wereld. Het seizoen 2024-2025 is op donderdag 15 augustus van start gegaan met de ontmoeting tussen Athletic Club en Getafe, en zal in mei 2025 na 38 speelrondes eindigen.

Een van de meest fascinerende kenmerken van LaLiga is de uitgebreide en rijke geschiedenis, die zijn oorsprong vindt in de vroege jaren twintig. De competitie heeft vele iconische momenten meegemaakt, waaronder legendarische spelers en onvergetelijke wedstrijden. Clubs als Real Madrid en FC Barcelona hebben zowel nationale als internationale erkenning verworven, vooral door hun confrontaties in de Klassieker, ook wel bekend als “el clásico”.

Naast deze twee grote clubs zijn er vele andere teams die een significante impact hebben gehad op LaLiga. Atletico de Madrid, Sevilla en Valencia behoren eveneens tot de top van het Spaanse voetbal. Elke club heeft een eigen kenmerkende speelstijl en traditie, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid van de competitie.

Met de komst van het seizoen 2024-2025 zijn er nieuwe gezichten en spannende ontwikkelingen binnen LaLiga. De transferperiode heeft geleid tot enkele opmerkelijke aankopen, waaronder de komst van Kyliam Mbappé naar Real Madrid.

Iedereen kijkt uit naar de twee klassiekers die dit seizoen weer gespeeld worden tussen Real Madrid en FC Barcelona. De eerste wedstrijd staat gepland in speelronde 11, in het weekend van 27 oktober 2024, in Madrid. De tweede wedstrijd zal plaatsvinden in speelronde 35, in het weekend van 11 mei 2025, in Barcelona.

Net zoals elk jaar is het voor de voetbalfans in Spanje voor dat het seizoen begint zoeken waar alle wedstrijden te zien zijn. Het zoals de afgelopen jaren echter zijn alle wedstrijden te zien bij Movistar+ en Orange TV. Daarnaast bestaat ook het kanaal DAZN LaLiga, allemaal tegen betaling.

Alle 205 wedstrijden in 38 speelrondes zijn echter bij Movistar+ te zien, niet alleen de LaLiga voetbalcompetitie, maar ook de Champions en Europa League wedstrijden. Dat kost je echter wel 35 euro per maand, maar de meeste voetbalfans hebben dat er wel voor over …. en zo niet, dan kun je altijd nog naar je lokale bar gaan in Spanje.