Amazon lanceert “export central” om te verkopen in meerdere landen

Amazon lanceert "export central" om te verkopen in meerdere landen
Beeld: via canva.com & amazon

Amazon lanceert “export central” om te verkopen in meerdere landen

Amazon heeft de manier waarop mensen producten en diensten kopen flink veranderd en het platform is bijna niet meer weg te denken. Steeds meer kleine bedrijven verkopen hun artikelen via Amazon, wat nu aantrekkelijker wordt voor iedereen die internationaal wil groeien. In dit artikel kijken we naar de recente uitbreiding met Export Central en de gevolgen daarvan in 39 Europese landen.

Export Central is een initiatief van Amazon dat speciaal bedoeld is om kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen bij het uitbreiden naar internationale markten. Dit programma biedt verkopers namelijk de mogelijkheid om consumenten uit diverse regio’s wereldwijd te bereiken.

Export Central biedt Amazon-verkopers de kans om hun producten op verschillende marktplaatsen in diverse landen aan te bieden. Deze dienst is vooral handig voor kleinere bedrijven die hun inkomsten willen uitbreiden en een groter publiek willen aanspreken, zonder dat ze daarvoor grote investeringen in infrastructuur hoeven te doen.

Met Export Central kunnen verkopers eenvoudig hun voorraden, bestellingen en verzendingen vanuit één platform regelen. Dit maakt het exporteren makkelijker en verlaagt de obstakels waar bedrijven normaal tegenaan lopen als ze nieuwe markten betreden.

Het gebruik van Export Central heeft veel voordelen. Ten eerste stelt het bedrijven in staat om hun verkoop te verhogen, doordat ze toegang krijgen tot moeilijk bereikbare markten. Bovendien kunnen verkopers profiteren van de goede naam van Amazon als een betrouwbare marktplaats, wat het makkelijker maakt om hun producten aan de man te brengen.

Een ander voordeel is de hulp die Amazon biedt met educatieve resources en marketingtools. Deze hulpmiddelen helpen verkopers om hun producten en advertenties te verbeteren, wat zorgt voor een grotere zichtbaarheid op wereldwijde platforms.

De invloed van Amazon in Europa is groot en veelzijdig, met een aanwezigheid in 39 landen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van elk land. Deze uitbreiding heeft een essentiële rol gespeeld in de groei van het bedrijf en biedt verkopers de kans om miljoenen klanten in Europa te bereiken.

Deze nieuwe service maakt deel uit van een breder en gratis Europees exportprogramma, waarmee de commerciële partners van Amazon producten kunnen exporteren vanuit zes winkels in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland (alleen naar België). Het Europese Exportprogramma stelt verkopers in staat om miljoenen klanten te bereiken in landen waar geen Amazon-winkel is, zoals Oostenrijk, Portugal en Griekenland, zonder dat ze productvermeldingen hoeven te dupliceren of nieuwe accounts hoeven aan te maken.

Dankzij deze nieuwe updates kunnen Spaanse verkopers nu de instellingen voor internationale verzendingen eenvoudig vanuit meerdere winkels tegelijk inschakelen met slechts drie klikjes via Export Central. Ze kunnen ook toegang krijgen tot Export Central via hun verkopersaccount en hun exportmogelijkheden verkennen.

Ga naar de inhoud