Buitenlandse familie raakt gewond na botsing met gier in de buurt van Zaragoza

Buitenlandse familie raakt gewond na botsing met gier in de buurt van Zaragoza
Beeld: @zaragoza24horas / X

Buitenlandse familie raakt gewond na botsing met gier in de buurt van Zaragoza

Een familie uit het buitenland is op vakantie in Spanje toen ze met hun auto een botsing hadden met een gier die op de voorruit belandde. In Spanje komen er regelmatig ongelukken voor met dieren die in het wild leven, maar een incident waarbij een gier betrokken is, is erg zeldzaam en uniek. Helaas overleefde de gier dit ongeluk niet en raakte de familie lichtgewond. Bekijk HIER foto’s van het ongeval.

Een gewone autorit kan snel veranderen in een angstaanjagend avontuur, zoals bij een Duitse familie op vakantie in Spanje. Op een dinsdagmiddag reisde het gezin rustig over de A-121 richting Monasterio de Piedra in de provincie Zaragoza (Aragón). Ze hadden geen idee dat hun vredige rit zou worden onderbroken door een onverwachte ontmoeting met lokale dieren.

Plotseling botste iets groots en zwaar tegen de voorruit van hun Audi Q5. Het glas verbrijzelde, waardoor de bestuurder in een fractie van een seconde volledig het zicht verloor. Op dat moment konden ze zich niet voorstellen dat het een gier was die met hoge snelheid tegen het glas was gebotst, waardoor hun leven in gevaar kwam.

Wat er daarna gebeurde, was een indrukwekkend staaltje stuurmanskunst. Ondanks de schok en het plotselinge verlies van zicht, wist de bestuurder kalm te blijven. Hij keek door het rechter zijraam en zag een ruime open plek naast de weg. Met uiterste voorzichtigheid verminderde hij snelheid en stuurde de auto van de A-121 af.

Nadat de auto veilig tot stilstand was gekomen, stapten de inzittenden uit om te zien wat ze hadden geraakt. Tot hun verbazing ontdekten ze dat het een enorme gier was. Delen van het lichaam van de vogel zaten nog vast in de voorruit, wat liet zien hoe krachtig de botsing was geweest.

Hoewel de airbags niet zijn afgegaan, heeft de crash toch aanzienlijke schade veroorzaakt. Het echtpaar liep verschillende snijwonden op door rondvliegende glasscherven. Hun zoon, die achterin zat, werd geraakt door de binnenspiegel die losraakte door de kracht van de botsing.

De eigenaar van het nabijgelegen restaurant La Gallega was snel ter plaatse om de familie te helpen. Hij belde meteen de hulpdiensten en bood steun aan de geschrokken familie. Zijn kennis van wilde dieren op dit stuk weg bleek erg nuttig, hoewel hij wel zei dat een botsing met zo’n grote gier zeldzaam was.

De familie werd naar een ziekenhuis in Zaragoza gebracht voor onderzoek en bleef daar de nacht. De restauranteigenaar zorgde tijdelijk voor hun beschadigde auto en bood aan om te helpen bij het vinden van een garage voor reparaties, zodat de familie hun vakantie kon voortzetten of veilig naar huis kon terugkeren.

Ga naar de inhoud