71-jarige Nederlandse bergwandelaar overleden na val in de Pyreneeën

71-jarige Nederlandse bergwandelaar overleden na val in de Pyreneeën
Beeld: @guardiacivil / X

71-jarige Nederlandse bergwandelaar overleden na val in de Pyreneeën

Dit jaar hebben de Spaanse Pyreneeën opnieuw vele levens geëist. Een recent voorval heeft deze zorgwekkende trend benadrukt, waarbij een 71-jarige Nederlander om het leven kwam na een val in Torla, gelegen in de provincie Huesca. De Nederlander viel van een aanzienlijke hoogte en belandde in een waterstroom, waar het medisch personeel alleen zijn overlijden kon constateren.

De tragedie vond plaats afgelopen zondag rond 12 uur plaats in de Forqueta de Gabietos in Torla, waar een Nederlander tijdens een groepswandeling ten val kwam. Na de val werd er onmiddellijk hulp ingeschakeld. De Greim van Boltaña, samen met een luchtteam van de Guardia Civil, arriveerde snel op de locatie. Helaas wees de medische evaluatie uit dat de verwondingen van de man fataal waren.

Het lichaam van de Nederlander werd overgebracht naar het heliovergangsplatform in Boltaña, waar de uitvaartdiensten verantwoordelijk zijn voor het transport naar het mortuarium in Huesca. Dit markeert de derde persoon die deze augustus omkomt in de Pyreneeën van de provincie Huesca, na de dood van een wandelaar uit Navarra op 5 augustus in Bierge en een bergbeklimster uit dezelfde regio nabij de Góriz-refuge op 12 augustus.

Van 1 tot en met zondag 18 augustus hebben de reddingsteams van de Guardia Civil ongeveer 70 hulpinterventies uitgevoerd op diverse locaties in het hoge Aragón. Het afgelopen weekend zijn er negen operaties ingezet.