De rook van de bosbranden in Canada heeft het noorden van Spanje bereikt

De rook van de bosbranden in Canada heeft het noorden van Spanje bereikt
Beeld: @edu_maestro / X

De rook van de bosbranden in Canada heeft het noorden van Spanje bereikt

De rook van de grote bosbranden in Canada heeft een opmerkelijke route afgelegd en is inmiddels boven Spanje aangekomen. Sinds zondag is de lucht in het noorden van het land, waaronder de regio’s Aragón, Navarra en bepaalde gebieden van Catalonië, grijs gekleurd. Deze rook veroorzaakt een grijze nevel in de lucht en beweegt verder richting de Balearen.

Canada is een land dat bekendstaat om zijn uitgestrekte bossen en prachtige natuur. Helaas is het ook een land dat regelmatig te maken heeft met bosbranden, vooral in de regio’s British Columbia en Alberta. Dit jaar zijn er meer dan 428 bosbranden geregistreerd in British Columbia.

Het huidige brandseizoen in Canada is bijzonder verwoestend geweest. Door extreme droogte en hitte zijn de omstandigheden ideaal voor het ontstaan van bosbranden. De combinatie van hoge temperaturen en sterke winden zorgt ervoor dat branden zich snel kunnen verspreiden, wat leidt tot evacuaties en schade aan eigendommen.

De rook die vanuit Canada naar Spanje reist, heeft de luchten boven Aragón en andere delen van het land bereikt. Hoewel de autoriteiten hebben aangegeven dat er geen directe bedreigingen zijn voor de luchtkwaliteit, blijft de visuele impact van de rook merkbaar. Dichte wolken van rook kunnen de schoonheid van het landschap verstoren en leiden tot bezorgdheid onder de bevolking.