Waarom zijn er 34 koeien op straat in Madrid te zien?

Waarom zijn er 34 koeien op straat in Madrid te zien?
Beeld: Madrid Cow Gallery / web

Waarom zijn er 34 koeien op straat in Madrid te zien?

Van 15 september tot 15 december 2024 transformeert Madrid in een prachtig openluchtmuseum met de “Madrid Cow Gallery”. Deze bijzondere tentoonstelling verbindt natuur en kunst, waarbij koeienbeelden dienen als canvas om de ziel van de stad te vangen. Het laat niet alleen de culturele rijkdom van Madrid zien, maar benadrukt ook het belang van veeteelt en de toewijding aan duurzaamheid.

In het kader van de Madrid Cow Gallery vertegenwoordigen deze dieren meer dan alleen boerderijdieren; ze symboliseren de verbinding tussen het platteland en de stad, evenals een oproep om na te denken over onze relatie met de natuur.

De Madrid Cow Gallery omvat meer dan dertig kunstenaars, waaronder gevestigde namen, opkomende talenten en nieuwe beloftes. Zij hebben handgemaakte sculpturen gecreëerd. Deze tentoonstelling biedt een unieke culturele ervaring die het plattelandsleven verbindt met de dynamische identiteit van Madrid.

Dus let op, koeien- en kunstliefhebbers! Met een kudde van 34 koeienbeelden die door Madrid zwerven, verandert deze tentoonstelling de stad in een weide. Avontuurlijke toeristen kunnen elke creatie vinden met behulp van een interactieve kaart op de officiële website van de tentoonstelling: ga op zoek naar die koeien alsof het Pokémons zijn! Je kunt ook de locaties van de koeien vinden via deze Google Maps-link.