339 lopers beginnen aan de zware 105 kilometer lange loopwedstrijd Aneto-Posets

339 lopers beginnen aan de zware 105 kilometer lange loopwedstrijd Aneto-Posets
Beeld: GRAN TRAIL Aneto-Posets / facebook

339 lopers beginnen aan de zware 105 kilometer lange loopwedstrijd Aneto-Posets

Zot zijn doet geen zeer, zeggen ze in België: het doet geen pijn gek te zijn. Alhoewel men in sommige vallen die vraag wel degelijk kan stellen. In de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht begonnen 339 lopers aan de 105 kilometer lange loopwedstrijd de Gran Trail Aneto-Posets. En dat doet af en toe ongetwijfeld pijn.

Gran Trail Aneto-Posets: 105 kilometer. Zo veel leed staat de 339 dappere atleten te wachten die om middernacht aan de startlijn van de Gran Trail Aneto-Posets stonden. De wedstrijd begon vannacht in Benasque en gaat van daar recht richting de hoogste pieken van de Pyreneeën: de Aneto (3404 meter) en de Posets-Maladeta (3375 meter). Het parcours loopt langs gevaarlijke bergpaadjes en de lopers nemen dan ook verplicht klimmateriaal mee. De aankomst wordt op vrijdag rond 16 uur verwacht.

La Vuelta al Aneto: De tweede zwaarste uitdaging van deze week begon om 7 uur ‘s ochtends. Deze wedstrijd omhelst in totaal 3630 hoogtemeters (in stijgende lijn) en begon ook in Benasque. Deze keer nemen 797 deelnemers deel. Ze lopen langs een paar prachtige bergmeren door het meest dramatische decor van de Pyreneeën.

Maratón de las Trucas: Deze marathon is de derde en laatste uitdaging op zaterdag. 42 kilometer met een hoogteverschil van 2500 meter. 1030 atleten gaan de uitdaging aan en die is live te volgen tussen 10 en 14 uur op Aragón TV. De wedstrijd begint om 8 uur en eindigt om 13 uur.

Ga naar de inhoud