65-jarige Belgische Peter fietst 1500 km van België naar zijn familie in Tarragona

65-jarige Belgische Peter fietst 1500 km van België naar zijn familie in Tarragona
Beeld: ingezonden

65-jarige Belgische Peter fietst 1500 km van België naar zijn familie in Tarragona

Onlangs hebben we geschreven over de avonturen van de stoere 40-jarige Leeroy, die op zijn fiets sprong en vanuit België naar Murcia reed om zijn ouders te bezoeken. Leeroy is niet de enige dappere fietser, want ook de 65-jarige Peter Van Genabet leverde ook een geweldige prestatie. Hij vertrok met de fiets vanuit Haasdonk in België en reed naar Vespella de Gaia in de provincie Tarragona.

Al een hele tijd voelde hij zich aangetrokken tot het idee om zomaar eventjes 1500 km te fietsen om zijn zus en schoonbroer te verrassen. Zijn vrouw en zoon waren op vakantie in Cambrils en dat was de perfecte gelegenheid voor Peter om zijn plan ten uitvoer te brengen. Zelfs de ontelbare pogingen van familieleden om hem van gedachten te veranderen, konden hem niet stoppen.

En jawel, op die ene dag dat de zon dan (natuurlijk veel te fel) schijnt in België, is hij vertrokken, 18 juli 2024. De familie kon hem volgen via de Strava app. De eerste (toepasselijke) tussenstop aan de Leeuw van Waterloo en dan verder tot over de landsgrens.  Elke dag gemiddeld 150 km gefietst, door de bergen, door de hitte, tegen de wind, met wegomleggingen, met pech onderweg, maar een oh zo wonderbaarlijk doorzettingsvermogen! 

Op 27 juli was het dan eindelijk zover! Een super zenuwachtige en overenthousiaste zus en schoonbroer stonden hem op te wachten met toeters en Belgische vlaggen. Dat magische moment wanneer je hem om de hoek ziet verschijnen, dat zal altijd in ons geheugen blijven hangen! Super emotioneel en luidruchtig… hij heeft het gehaald!

Natuurlijk is de familie apetrots op Peter en stiekem hopen ze dat dit niet zijn laatste gekke plan is … maar dat wordt nog spannend!

fietsen 1
40-jarige Belg stapt op de fiets om zijn ouders in Murcia te bezoeken
De 40-jarige Leeroy Peeters is in drie weken tijd op de fiets vanuit Berlaar in België naar Los Alcazares in Murcia in Spanje gereden om daar zijn ouders op te zoeken. Met zijn tent en slaapzak en benodigde spullen voor- en achter op de fiets reed hij 2370 kilometer door Frankrijk en Spanje.
logo1 1www.spanjevandaag.com