NIEUW BOEK: Gids voor de literaire toerist SPANJE

NIEUW BOEK: Gids voor de literaire toerist SPANJE
Beeld: Friede Kleinjan / boekengilde

NIEUW BOEK: Gids voor de literaire toerist SPANJE

Enkele maanden geleden hebben we bij SpanjeVandaag 31 delen geplaatst van de literaire reisgids van Spanje met verhalen voor de literaire toerist. Deze SpanjeVerhalen zijn geschreven door Frieda Kleinjan die nu alle verhalen en veel meer heeft verzameld in haar nieuwe boek “Gids voor een literaire toerist SPANJE”, de opvolger van haar boek “Typisch Spanje: rondgang door een eigenzinnig land”.

Gids voor de literaire toerist SPANJE (hier te bestellen) is een reisboek waarmee je de rijke literaire geschiedenis van het land kunt ontdekken. In overzichtelijke hoofdstukken zwerft de lezer langs plekken die schrijvers als Carlos Ruiz Zafón, Almudena Grandes, Dolores Redondo, Ildefonso Falcones,  Miguel de Cervantes en Federico García Lorca hebben geïnspireerd. 

Ook rondom hun verhalen is van alles te beleven: Casas Museo (museum huizen) of hun laatste rustplaats, cafés librerias (boekhandels annex café), ferias del libro en festivales literarios (boekenbeurzen en literaire festivals). DIT BOEK beschrijft het allemaal.

Gids voor de literaire toerist SPANJE geeft een uniek overzicht van boeken die gesitueerd zijn in onder meer Castilië, Catalonië, Baskenland, Andalusië, Galicië, Mallorca en steden als Madrid, Barcelona en Pamplona. Het gaat om werken die in het Nederlands zijn vertaald.

Bovendien is er aandacht voor literaire trekpleisters: De Baztán-vallei en Vitoria-Gasteiz in Baskenland, Ordesa in de Aragonese Pyreneeën, Valldemossa op Mallorca, El Toboso in de provincie Toledo, Víznar nabij Granada, Barrio de las Letras in Madrid … en veel meer.

Bestel het boek meteen HIER via Bol.com of ga naar deze website om voor 20 euro het boek te bestellen.

Bekijk HIER alle 31 Literaire reisgids verhalen die op SpanjeVandaag geplaatst zijn.

tyisch2
Leerzaam boek: ‘Typisch Spanje, rondgang door een eigenzinnig land’
Elke maandag neemt Frieda de lezers van SpanjeVandaag mee op een literaire rondreis door Spanje maar wist je dat Frieda Kleinjan het boek ‘Typisch Spanje: een rondgang door een eigenzinnig land’ heeft geschreven?
logo1 1www.spanjevandaag.com