Nederlander overleden tijdens zwemmen in baai bij El Campello

Nederlander overleden tijdens zwemmen in baai bij El Campello
Beeld: via canva.com

Nederlander overleden tijdens zwemmen in baai bij El Campello

Er heeft een trieste gebeurtenis plaatsgevonden aan de Spaanse kust, waarbij een Nederlandse man om het leven kwam tijdens het zwemmen in een baai bij El Campello, aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. De man was aan het zwemmen en het water reikte tot aan zijn middel, in een baai zonder golven of getijden. De politie doet onderzoek naar wat er precies is misgegaan.

Volgens de Spaanse media betreft het een 42-jarige man met de Nederlandse nationaliteit. Hij was aan het zwemmen in de Morro Blanc-baai in de badplaats El Campello, welke geliefd is bij Nederlandse toeristen.

De man werd afgelopen zondagmiddag dood aangetroffen in de Middellandse Zee. Hij bevond zich in een baai zonder golven of getijden, waar het water tot zijn middel kwam. Ondanks pogingen van strandwachten om hem te reanimeren, was het ambulancepersoneel alleen in staat om zijn overlijden vast te stellen.

Tot eind juni zijn er in Spanje al 198 mensen verdronken. De regio Valencia staat op de derde plaats met 27 verdrinkingsdoden, na Galicië met 36 en Andalusië met 32 doden door verdrinking. 

Het merendeel van de mensen die verdronken zijn in Spanje waren Spaans, maar er waren ook 23 Europeanen die verdronken zijn tot eind juni. Onder hen waren ook Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen of daar op vakantie waren. 

Ga naar de inhoud