Duitse politieagenten slaan tijdens vakantie op Mallorca 70-jarige taxichauffeur in elkaar

Duitse politieagenten slaan tijdens vakantie op Mallorca 70-jarige taxichauffeur in elkaar
Beeld: via canva.com

Duitse politieagenten slaan tijdens vakantie op Mallorca 70-jarige taxichauffeur in elkaar

Afgelopen dinsdagmorgen vond er een schokkend voorval plaats op het eiland Mallorca. Drie Duitse toeristen, nota bene politieagenten, hebben onder invloed van alcohol een taxichauffeur aangevallen in Petra, wat leidde tot ernstige verwondingen bij het slachtoffer. Terwijl de 70-jaeige man aan het herstellen is van deze zinloze en brute aanval, heeft een rechter de Duitsers op vrije voeten gesteld een hebben ze het eiland verlaten.

Volgens de lokale krant begon het geweld naar aanleiding van een verloren smartphone. Blijkbaar had een van de Duitse toeristen zijn telefoon kwijtgeraakt en beschuldigde hij, ondanks een zoektocht in de taxi, de taxichauffeur van diefstal.

Na een woordenwisseling begonnen de Duitse agenten de man dusdanig in elkaar te slaan en schoppen dat hij bijna bewusteloos raakte. De man kon nog wel zelf de Spaanse politie bellen die ter plaatse een van de aanvallers kon arresteren. De overige toeristen werden later aangehouden.

Volgens de lokale media boden de Duitse toeristen geld aan de aangevallen man en de Spaanse politieagenten aan om geen klacht in te dienen. Natuurlijk weigerden ze dit, waardoor de Duitsers werden gearresteerd. Een rechter liet hen later zonder aanklacht vrij. Vervolgens hebben de gewelddadige Duitsers het eiland snel verlaten.

De zoon van het slachtoffer vertelde dat: “Nu de aanvallers van mijn vader terug zijn in Duitsland, hun daden geen gevolgen zullen hebben en ze volgend jaar waarschijnlijk weer terugkomen om hetzelfde te doen.” Dit geeft niet alleen blijk van een gevoel van machteloosheid, maar ook van een groeiende frustratie onder de lokale bevolking ten aanzien van de impact van toeristisch geweld.