Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (115)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (115)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (115)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De afgelopen week was een week met verrassingen. De eerste kwam in de vorm van een cadeautje en een dagje weg geregeld door Tom. De afgelopen weken waren vol met in- en uitchecks, elke dag kamers poetsen, bedden opmaken, veel ontbijtjes verzorgen, ontelbare wasjes draaien, vaatwasser meerdere keren per dag in- en uitruimen, tassen vol met boodschappen sjouwen en alles wat er nog meer bij komt kijken bij het runnen van een volle B&B. Dit zichtbare gedeelte wordt vooral door Danielle verzorgd en het was flink aanpoten. Tom vond dus dat ik (Danielle) wat leuks had verdiend …

Voordat ik ga omschrijven wat de verrassing was, moet er wel even worden vermeld dat Tom dit zeker ook verdiend. Tom werkt ook heel veel uren, maar doet voornamelijk het minder zichtbare werk. Het bijhouden van de website, de binnenkomende boekingen en het contact via mail of whatsapp met alle gasten. Hij zit uren aan de telefoon om diverse zaken (bijvoorbeeld problemen met de bank of Booking.com) op te lossen en natuurlijk nog zijn werk als makelaar.

Goed, de verrassing … Dinsdagavond lag er plotseling een pakketje op mijn kussen met een lief briefje. In het cadeautje zat een hangstoel voor op de veranda en op het briefje naast veel lieve woorden de belofte van een leuke middag en avond voor de volgende dag. Afgelopen woensdag was het voor het eerst in tijden dat we een dag zonder uit- en inchecks hadden en er dus mogelijkheid was voor wat vrije tijd. Rond 15:30 uur vertrokken we met de auto naar Alicante. We hebben een heerlijke tijd gehad. Tom had kaartjes gereserveerd voor Cirque du Soleil en de show was zeer indrukwekkend. We zaten op het puntje van onze stoelen. Als afsluiter had Tom ook nog gereserveerd bij ons favoriete Italiaanse restaurant en dat was weer heerlijk! Ik voelde me echt verwend.

De andere verrassing … Voor het eerst in de 14 maanden dat we nu open zijn, stonden er gasten voor ons gevoel te vroeg bij ons voor de deur. Niet zomaar een paar uur te vroeg, maar liefst een hele week … Pfff, dan breekt het zweet je echt wel even uit. Na wat uitzoekwerk bleek er een Spaanse spraakverwarring te zijn geweest. De boeking was op een heel druk moment via de telefoon binnengekomen en niet juist in ons boekingssysteem terechtgekomen. Weer een leermoment en dit gaat ons zeker niet nog eens gebeuren. Gelukkig was de kamer wel vrij voor de nachten dat ze wilden, alleen nog niet schoon. Na vele verontschuldigingen van onze kant hebben de gasten hun bagage bij ons neergezet en vervolgens ergens in de buurt genoten van een lange lunch. Dit gaf Danielle de kans om de kamer in orde te maken.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.