Dit dorpje in Aragón is één van de mooiste geheimen van Spanje

Dit dorpje in Aragón is één van de mooiste geheimen van Spanje
Beeld: via canva.com

Dit dorpje in Aragón is één van de mooiste geheimen van Spanje

Spanje ooit helemaal kennen, is waarschijnlijk een onbereikbare utopie. Er zijn zo veel verborgen prachtige hoekjes dat je al snel een hele leven zoet bent. Gelukkig geven wij van SpanjeVandaag je af en toe een goede tip. Agüero is een dorpje in de regio Aragón en stond onlangs op de lijst van het portaal European Best Destinations.

In Aragón geen gebrek aan mooie dorpjes. Van Noord naar Zuid vind je dorpjes die door hun schoonheid of bijzondere ligging toeristen van over de hele wereld trekken. En dat het hele jaar door. Sommige onder hen genoten al van prestigieuze publicaties in magazines als National Geographic, Condé Nast Traveler of het Franse Le Monde. Le Monde vermeldde de Riglos de Mayo, een bekende rotsformatie nabij Huesca, nog als één van de mooiste bestemmingen in 2022.

Vlak bij die Riglos de Mayo ligt het dorpje Agüero. Dat dorpje werd door het portaal European Best Destinations ingesloten in een lijst van de beste geheimen van Spanje. “Plaatsen die enkel de meest passievolle reizigers en de locals kennen”, aldus de website.

Naast Agüero worden daar ook Setenil de las Bodegas (Andalucía), Calella de Palafrugell (Costa Brava), Mijas (Andalucía), San Andrés (Santa Cruz de Tenerife), Cudillero (Asturias), Portocolom (Mallorca), Ronda (Andalucía), Tossa de Mar (Costa Brava), Cala Figuera (Mallorca), Júzcar (Andalucía), Cadaqués (Costa Brava), Puerto de la Cruz (Tenerife), Olvera (Andalucía), Soller (Mallorca), Peñíscola (Castellón), Deià (Mallorca) en de Cueva de Los Piratas (Tenerife) vermeld. Genoeg tips om een paar zomers mee zoet te zijn.

Over Agüero schrijft het platform dat de Riglos de Mayo voor spektakel zorgen. Die gigantische rotsformaties worden sinds jaar en dag bewonderd door klimmers, fotografen en instagrammers van over de hele wereld. Ook de kerk van Santiago uit de 12e eeuw met haar magnifieke glas-in-lood-ramen is een bezoekje meer dan waard. In de kleine straatjes van het dorp is het heerlijk verdwalen. Ook het orgelmuseum en de kerkklokken van San Salvador zijn interessante bezienswaardigheden.

Ga naar de inhoud