22 zieken na eten van tortilla de patatas in Barcelona

22 zieken na eten van tortilla de patatas in Barcelona
Beeld: via canva.com

22 zieken na eten van tortilla de patatas in Barcelona

In Barcelona heeft een voedselvergiftiging plaatsgevonden, waarbij 22 mensen ziek zijn geworden na het eten van een aardappelomelet in een lokaal restaurant. Van deze 22 personen moesten er enkele meer dan 24 uur in het ziekenhuis verblijven. De Voedselcontrole- en Interventiedienst heeft de verantwoordelijken van het restaurant op de dag van de uitbraak geïnformeerd om geen eieren te gebruiken. 

De salmonella-uitbraak is behoorlijk groot, met 22 bevestigde gevallen van voedselvergiftiging. Van deze groep moesten drie personen intensievere medische zorg krijgen en werden meer dan 24 uur in het ziekenhuis opgenomen. Dit benadrukt de ernst van de situatie en de mogelijke gevaren van voedselbesmetting.

De bron van de besmetting was een tortilla de patatas die op zaterdag werd geserveerd, maar de symptomen traden pas dagen later op. Deze vertraging tussen consumptie en symptomen is typisch voor salmonellabesmettingen, wat het moeilijker kan maken om dergelijke uitbraken op te sporen en te beheersen.

Het grote aantal mensen dat gelijktijdig ziek werd, duidt op een ernstige besmetting van het voedsel. Dit werpt vragen op over de hygiënische praktijken in het desbetreffende restaurant en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, vooral de eieren die in de tortilla verwerkt zijn.

Ga naar de inhoud