Nederlandse grotbewoner valt Oostenrijkse man aan op een strand op Tenerife

Nederlandse grotbewoner valt Oostenrijkse man aan op een strand op Tenerife
Beeld: X / screenshot

Nederlandse grotbewoner valt Oostenrijkse man aan op een strand op Tenerife

Afgelopen zaterdag 20 juli 2024, rond 17:00 uur, vond er een schokkend incident plaats op Playa Grande, in de buurt van Los Abrigos, Granadilla de Abona op het Canarische Eiland Tenerife. Een Nederlandse man, woonachtig in de grotten van San Blas, verscheen plotseling op het strand en viel een Oostenrijkse man aan.

De Nederlandse man gebruikte een stok als wapen en begon herhaaldelijk op het slachtoffer in te slaan. Het geweld was zo hevig dat de Oostenrijkse man van de kustlijn tot in de zee werd gedreven, terwijl hij probeerde de slagen te ontwijken, zoals op onderstaande video is te zien.

Ooggetuigen, waaronder badgasten en kinderen die van hun zomermiddag genoten, keken met afgrijzen toe hoe de situatie escaleerde. De aanwezige strandwachten waren de eersten die ingrepen. Ze bliezen op hun fluitjes terwijl ze naar de plaats van het incident renden, in een poging de aanval te stoppen en eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer.

De reactie van omstanders en hulpdiensten was cruciaal om de schade te beperken en de situatie onder controle te krijgen. Zodra de ernst van de situatie duidelijk werd, sprongen badgasten in actie om te helpen. De strandwachten, die getraind zijn voor noodgevallen, namen onmiddellijk de leiding. Ze verleenden eerste hulp aan het Oostenrijkse slachtoffer en probeerden de Nederlandse aanvaller te kalmeren en op afstand te houden. De lokale politie kwam snel ter plaatse op het strand en arresteerde de Nederlandse man.

De motivatie achter deze schokkende aanval blijft grotendeels een raadsel. Volgens bronnen die door lokale media zijn geraadpleegd, rechtvaardigde de Nederlandse aanvaller zijn daden door te beweren dat het slachtoffer vrouwen zou verkrachten. Er is echter geen enkel bewijs gevonden dat deze ernstige beschuldiging ondersteunt.

Autoriteiten hebben bevestigd dat het incident in de grottenzone van San Blas voortkomt uit een conflict tussen twee personen die daar wonen. De exacte redenen voor de aanval zijn nog onduidelijk, maar onderzoekers denken dat eerdere persoonlijke conflicten tussen de mannen hierbij een rol spelen. Het lijkt er dus op dat dit geen willekeurige aanval op een toerist was, zoals sommige berichten eerst suggereerden.

Ga naar de inhoud