Het huis van Sneeuwwitje mag geen bibliotheek meer zijn in Huesca

Het huis van Sneeuwwitje mag geen bibliotheek meer zijn in Huesca
Beeld: huesca turismo / web

Het huis van Sneeuwwitje mag geen bibliotheek meer zijn in Huesca

De Casita de Blancanieves, ook wel het Sneeuwwitje huis genoemd, is een unieke en fascinerende locatie in Huesca die zowel kinderen als volwassenen inspireert. Dit charmante, kleine gebouw, geïnspireerd door de bekende Disney-film, biedt een unieke ervaring voor jonge lezers en verhalenvertellers. Helaas heeft de huidige staat van het Sneeuwwitje huis geleid tot een tijdelijke sluiting als bibliotheek.

Het Sneeuwwitje huis in het Parque Municipal Miguel Servet in de stad Huesca (Aragón) is meer dan alleen een klein gebouwtje; het is een symbool van fantasie en creativiteit. Gebouwd als een reproductie van de woning van de zeven dwergen uit het klassieke sprookje, heeft het altijd een speciale plaats ingenomen in het hart van de gemeenschap. 

Het huis werd op 28 juni 1947 geopend met een feestelijke parade, waarbij bezoekers zich verkleedden als de personages uit het verhaal. Deze magische sfeer blijft tot op de dag van vandaag voortleven, ondanks de recente problemen die de toegankelijkheid beïnvloeden.

De bouw van de Casita de Blancanieves was een slimme zet van de gemeente Huesca. Het weerspiegelt de waardering voor kinderliteratuur en het verlangen naar een veilige plek voor kinderen om te spelen en leren. Met zijn charmante uitstraling en de link naar een bekend sprookje, speelt het Sneeuwwitje huis een belangrijke rol in de lokale gemeenschap.

De opening in 1947 betekende een nieuw hoofdstuk voor Huesca. De parades en evenementen rond het huis versterkten de saamhorigheid in de stad. Generaties kinderen kwamen er samen, deelden verhalen en lieten hun creativiteit de vrije loop.

Toen het Sneeuwwitje huis als bibliotheek openging, werd het een toevluchtsoord voor jonge lezers. Met veel boeken en activiteiten konden kinderen hun liefde voor lezen ontdekken. Door problemen met het gebouw is het echter noodzakelijk om de diensten naar een nabijgelegen kinderbibliotheek te verplaatsen.

De Casita de Blancanieves organiseerde regelmatig evenementen die kinderen stimuleerden om te lezen en creatief bezig te zijn. Voorleesmiddagen, knutselworkshops en thematische activiteiten zoals Halloween en Kerst zorgden voor unieke ervaringen. Deze tradities blijven in de tijdelijke bibliotheek bestaan en worden zelfs verder uitgebreid nu er meer ruimte is.