CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (19)

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (19)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (19)

INTRO: Colyne en Laurens, een Vlaams koppel besmet met het reisvirus, namen afscheid van hun huis en job voor onbepaalde tijd. Samen met hun energieke, driejarige hond, Barry, ontdekken ze sinds een jaar het veelzijdige continent Europa. Campervan Grace, hun tijdelijke huis op wielen, brengt hen op bekende en minder bekende plekjes. Sinds vier maanden gaat hun route door het indrukwekkende Spanje. Benieuwd naar hun reisverhalen en uitdagingen? Reis dan hier met ze mee.

We kijken mooie zonsondergangen en vallen in slaap op het ritme van de golfslag. De volgende morgen schijnt het zonnetje alweer op de ramen van onze camper Grace waarbij de temperatuur langzaam maar zeker graadje per graadje hoger wordt. De hemel kleurt eerst roze dan rood en vervolgens oranje tot lichtgeel. Het is kleuren tellen waarbij bijna het hele spectrum passeert in een kwartier tijd. Wat we vooral niet tellen, zijn de dagen die nog resteren. ¡Disfrutamos de la vida!

La Pobla de Farnals en EL Puig. Beide namen doen waarschijnlijk bij niet veel mensen een belletje rinkelen, het zijn gewoon plaatsen op een steenworp van een veel interessantere stad.

We staan geparkeerd tussen heel wat campers op een weide waar het lijkt dat straks de aftrap zal worden gegeven van een populair muziekfestival. Meerdere zaken ontbreken echter om de vergelijking compleet te maken, de werptentjes in alle kleuren van de regenboog en het overheersende kabaal. Vooral dat laatste stemt ons gelukkig. Het lijkt hier een heuse camping terwijl dit officieel niet zo is. ‘Moeten we dan niets vrezen om hier te verblijven?’ vragen we ons af. Neen hoor, de lokale politie passeert er driemaal per dag en die vinden het allemaal oké, zolang er maar geen stoeltjes en tafeltjes worden bovengehaald. Onbegrijpelijk toch? Maar halleluja! Er heerst een gemoedelijke sfeer tussen de camperaars. Een Vlaming die geld heeft geroken, komt er zelfs even zijn poetsmiddelen aan ons voorstellen en begint zowaar Grace te onderwerpen aan een poetsbeurt. We zien het graag gebeuren niettegenstaande we niets zullen kopen, producten hebben we zelf bij. De weide zelf grenst aan een mooie esplanade langs La Platja de la Pobla de Farnals, een mondvol aan plaatsnaam en enkele meters verder is er ‘el mar’. We konden het slechter treffen en besluiten daarom om hier wat langer te verblijven om wat op adem te komen. Zo ontstaan er weleens spontane gesprekjes met buren en we beginnen zelfs wat mensen te (her)kennen. Zoals het Poolse koppel die me binnen even uitnodigt in hun mobiele huis om hun opvouwbare zonnepanelen vanachter het venster te laten zien, de Duitse Barbara met haar oude teckel die – hou je vast! – maar liefst acht jaar achtereenvolgens aan het reizen is. En ‘last but not least’, Maria en Lee uit het Verenigd Koninkrijk met hun heerlijke hondje Reggie. Die laatste al even vrolijk als onze Barry en het duurt dan ook niet lang of ze stuiven beiden weg in dezelfde richting om beurtelings achter elkaar aan te hollen. Reggie is een zelfzekere Shih Tsu met de illusie dat hij in een te klein lichaam is geboren voor zijn grote persoonlijkheid. Iedereen is meteen weg van die kleine rakker, maar ook van zijn baasjes uit Bristol. Ik zou uren naar hun prachtige Engels kunnen luisteren. Leuk internationaal gezelschap dus.

Even later wordt dit gezelschap nog wat uitgebreid met de komst van onze Nederlandse vrienden uit Groningen. Dankzij de app Polarsteps is het nu eenmaal makkelijk om elkaar terug te vinden 😉. We aperitieven, we “wijnen” en vermaken ons bij een stelletje Kubb dat best wat interesse kreeg van de omwonenden. Het duurde wel even voor we alle regels van het spel door hadden en bovendien leken er alleen maar nieuwe regels bij te komen in het voordeel van de tegenpartij. De ‘clash van de lage landen’ zal altijd blijven 😊. Naast wat stappen en steppen langs de boulevard moet Barry nog even langs bij de dierenarts in Puig voor zijn jaarlijkse vaccin. We brengen het wekelijkse marktje van Pobla del Farnals een bezoekje waar zoveel rode lingerie wordt uitgestald dat een stier hier zomaar over de rooie zou kunnen gaan bij het zien van zoveel lapjes rood. Straks volgt een grote stad waar we beiden heel erg naar uitkijken, benieuwd of we niet zullen worden teleurgesteld. We vermoeden alvast van niet …

Wie interesse heeft in onze avonturen, dit kan via onderstaande link naar onze Polarsteps.

‘Vlaams koppel op reis door Spanje’ vertelt het verhaal van Colyne en Laurens die samen met hun campervan Grace door Europa reizen. Volg hun avonturen in Spanje via onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.