Achttien stellen geven elkaar het ja-woord tijdens het eerste macrohuwelijk van Spanje

Achttien stellen geven elkaar het ja-woord tijdens het eerste macrohuwelijk van Spanje
Beeld: Antena3 / video screenshot

Achttien stellen geven elkaar het ja-woord tijdens het eerste macrohuwelijk van Spanje

Onlangs heeft het eerste macrohuwelijk, ofwel “macroboda” in het Spaans, plaatsgevonden in San Sebastián de los Reyes, gelegen in de provincie Madrid. Achttien koppels spraken tegelijkertijd hun ‘ja-woord’ uit. Dit mooie evenement, opgezet door een lokale priester, bood stellen die om financiële of praktische redenen niet konden trouwen de mogelijkheid om hun liefde te vieren.

De laatste jaren zien we dat alternatieve huwelijksceremonies steeds populairder worden. Een mooi voorbeeld hiervan is het macrohuwelijk. Het idee om met meerdere koppels samen te trouwen, biedt niet alleen een handige oplossing voor velen, maar zorgt ook voor een geweldige sfeer van gemeenschap en verbinding. Dit sociale aspect van het macroboda is echt belangrijk om op te merken!

De oorsprong van de recente macroboda in Spanje komt voort uit de ambitie van de lokale parochie om een gastvrije omgeving te scheppen voor stellen die anders misschien niet kunnen trouwen. Vaak zijn de kosten voor dingen zoals locatie, catering en decoratie een grote hindernis. Door een gezamenlijk huwelijk aan te bieden, werden deze barrières verlaagd, waardoor meer mensen toegang kregen tot de mogelijkheid om te trouwen.

Voor de achttien koppels die meededen aan het macrohuwelijk was de emotionele impact duidelijk te merken. De dag begon vol spanning en vreugde, en de feestelijke sfeer maakte het tot een bijzondere ervaring. Het moment waarop elk paar hun beloftes uitwisselde, was intens en zeer ontroerend.

De voorbereidingen voor de macroboda waren intensief, maar door de samenwerking tussen de parochie, vrijwilligers en koppels ging alles soepel. Padre Javier speelde een belangrijke rol in het begeleiden van de stellen, zowel tijdens de ceremonie als met de stressvolle bureaucratische zaken voor aanstaande echtparen.

De diversiteit van de achttien koppels die deelnamen aan de macroboda was echt een van de leukste aspecten van het evenement. Het is geweldig dat er Italiaanse en verschillende Latijns-Amerikaanse stellen bij waren, wat zorgt voor een bijzondere culturele mix. Elk paar bracht zijn eigen tradities en gewoonten mee, waardoor deze dag zo kleurrijk en speciaal werd!

Ga naar de inhoud