Nederlandse toeristen gewond na bezwijking balkonreling in Lloret de Mar

Nederlandse toeristen gewond na bezwijking balkonreling in Lloret de Mar
Beeld: via canva.com

Nederlandse toeristen gewond na bezwijking balkonreling in Lloret de Mar

Drie jonge toeristen uit Venlo raakten in verschillende mate gewond nadat ze afgelopen zaterdag van het balkon waren gevallen van hun vakantiehuis in de urbanisatie Els Pinars, in Lloret de Mar. De gebeurtenis vond plaats toen de jongeren een selfie probeerden te maken. Dit leidde tot het breken van de balkonleuning, waardoor ze vanaf een hoogte van ongeveer drie meter naar de eerste verdieping vielen, aldus Diari de Girona.

Een groep van twaalf jongens met leeftijden van 18 en 19 jaar oud had voor een week een vakantiehuis gehuurd nabij Lloret de Mar. Dit pittoreske dorpje aan de Middellandse Zee was gekozen vanwege de zonnige stranden en het bruisende nachtleven. Net na aankomst zaterdagavond wilde de groep een foto maken op het balkon. Vijf jongens leunden tegen een balustrade aan, die vervolgens afbrak. De schok was groot toen ze zagen hoe de balustrade het begaf onder het gewicht. Drie jongens maakten daarbij een val naar de eerste verdieping en raakten gewond.

De drie jongens werden naar het ziekenhuis gebracht. Eén heeft een hoofdwond en ligt op de IC. Zijn situatie is kritiek, maar stabiel. Hij heeft ook gezicht- en kniebreuken. Een andere jongen heeft een gebroken knieschijf en twee fracturen aan zijn ruggenwervel, waardoor hij een korset moet dragen voor zes tot acht weken. Er wordt bekeken of hij naar een Nederlands ziekenhuis gevlogen kan worden.

De gemeente Lloret de Mar heeft bevestigd dat het huis een vergunning voor toeristische verhuur (HUT) heeft, maar na een eerste inspectie hebben ze besloten om het te sluiten, omdat het niet in “adequate omstandigheden” verkeert. De burgemeester van de stad heeft aan deze krant bevestigd dat er een preventieve verzegeling is aangebracht die zal worden hersteld zodra het huis in goede staat verkeert.