Man loopt met Nederlands miniatuurpaard op straat in Valladolid

Man loopt met Nederlands miniatuurpaard op straat in Valladolid
Beeld: @nouser912813 / instagram

Man loopt met Nederlands miniatuurpaard op straat in Valladolid

Een recent verschijnsel heeft de interesse gewekt van duizenden sociale media-gebruikers. Een man die samen met zijn speciale vriend, een Nederlands miniatuurpaard, door de stad Valladolid loopt, heeft niet alleen de voorbijgangers verbaasd doen staan, maar ook een golf van reacties en opmerkingen online opgewekt.

Het Nederlandse miniatuurpaard is een veelzijdig ras met geweldige kenmerken. Dit paard, dat niet hoger dan 106 cm mag zijn, komt oorspronkelijk uit Nederland en is vooral gefokt voor wedstrijden en vrijetijdsplezier.

De populariteit van dit ras komt niet alleen door zijn fysieke schoonheid, maar ook door zijn doorgaans vriendelijke en stabiele karakter, waardoor het een ideale metgezel is voor mensen van alle leeftijden. Nederlandse miniatuurpaarden (Spaans: caballo holandés enano) staan bekend om hun intelligentie, wat het trainen vergemakkelijkt, en hun vermogen om in verschillende paardensportdisciplines te presteren.

Dit recente virale evenement met de man en zijn Nederlandse miniatuurpaard vond plaats in de Spaanse stad Valladolid. Het is bovendien niet de eerste keer dat ze samen op straat worden gezien. In 2021 werden ze gefilmd toen de eigenaar loterijtickets ging kopen, en in 2022 zat het paard gezellig bij hem op een terras. Dit keer kochten ze bij een kiosk een krant.

Hoewel het voor veel Spanjaarden gebruikelijk is om paarden op het platteland of in stallen te zien, is het heel ongebruikelijk om een paard door de stad te zien lopen, laat staan een miniatuurversie van een “caballo”.

Ga naar de inhoud