Vrouw steelt 130.000 van haar oom en stopt hem gedwongen in een bejaardentehuis in Zaragoza

Vrouw steelt 130.000 van haar oom en stopt hem gedwongen in een bejaardentehuis in Zaragoza
Beeld: via canva.com

Vrouw steelt 130.000 van haar oom en stopt hem gedwongen in een bejaardentehuis in Zaragoza

Het zal je maar overkomen. In Zaragoza stal een vrouw 130.000 euro van haar eigen oom. Bovendien zorgde ze er ook nog eens voor dat de man werd opgenomen in een bejaardentehuis. De vrouw van 54 werd deze week veroordeeld voor de rechtbank.

Afgelopen dinsdag stond in Zaragoza de beklaagde María del Carmen T.B terecht voor de rechtbank. Om de één of andere reden wilde de vrouw het geld van haar tachtigjarige oom al vroeger te pakken krijgen. Vreemd, aangezien zij als enige erfgenaam vroeg of laat toch die som in handen zou krijgen.

María del Carmen bekende schuld in de rechtbank. Ze klopte meermaals op erg vreemde uren aan bij haar oom en slaagde er in de volmacht over zijn bankrekening te bekomen. Zonder dat de oom er van wist, versluisde ze zo 130.000 euro naar zichzelf.

In juli 2022 overtuigde de vrouw haar oom om zich op te laten nemen in een bejaardentehuis. Ze beweerde dat hij daar de extreme hitte beter zou verdragen. Op dat moment gaf de man zonder het te beseffen toestemming om een nieuwe bankkaart te maken voor de rekening waarop zijn pensioen van 721 euro werd gestort, en waar zijn spaargeld, zo’n 130.000 euro, op bewaard werd.

In principe diende de kaart enkel voor sporadisch gebruik. En toch haalde de vrouw tussen 27 juni en 25 juli maar liefst 53 keer geld uit de muur, goed voor 22.800 euro. Op 25 juli schreef ze ook nog eens 108.000 euro naar een andere rekening van zichzelf over.

De man voelde zich eerst niet langer goed in het bejaardentehuis omdat hij het gevoel had er gedwongen te zijn opgenomen. Vervolgens gaf een vriend ook aan of hij zich geen zorgen maakte om het geld. Een bezoekje aan de bank bracht de wanpraktijken van zijn nichtje aan het licht, waarop de 86-jarige grootvader verwittigde onmiddellijk de politie.

De vrouw werd voor haar daden berecht. Haar oom woont ondertussen weer thuis en wordt er wekelijks verzorgd door een verpleegster, gezien hij aan een lichte vorm van Parkinson lijdt. Bovendien heeft hij ondertussen ook een lichte cognitieve achterstand, wat hem kwetsbaar maakte voor de manipulatie van zijn familielid.

Ga naar de inhoud