Buitenlandse toeristen overleden en vermist na hevige regenval op Mallorca

Buitenlandse toeristen overleden en vermist na hevige regenval op Mallorca
Beeld: @guardiacivil / X

Buitenlandse toeristen overleden en vermist na hevige regenval op Mallorca

Het slechte weer met veel regen in het Serra de Tramuntana gebergte op Mallorca heeft geleid tot het overlijden van een buitenlandse toeriste. De 26-jarige vrouw werd levenloos aangetroffen op 200 meter afstand van de plek waar ze vermist raakte. Ondertussen zijn de reddingsdiensten nog bezig met het zoeken naar het lichaam van haar 32-jarige partner, die ook buitenlander is.

De Britse toeriste en haar tevens Britse partner waren samen met drie andere landgenoten op pad toen ze werden overvallen door hevige regenval. De sterke stromingen die door deze onverwachte buien ontstonden, zorgden ervoor dat ze in een gevaarlijke situatie terechtkwamen.

Van de vijf personen die in de Son Amer berghut verbleven, kwamen er twee om 00:20 uur terug, zichtbaar aangeslagen en uitgeput na hun redding. Een derde toerist moest naar een kliniek, maar zijn leven is niet in gevaar. De overige twee zijn de eerder genoemde toeristen.

Bronnen van de Guardia Civil politie hebben gemeld dat de groep die de bergen in ging, niet over de benodigde uitrusting en warme kleding beschikte. “We zijn het zat om toeristen in slippers te redden, die denken dat het een wandeling is, terwijl het eigenlijk een zeer zware tocht is die je met de juiste apparatuur moet maken,” aldus een politieagent die betrokken is bij de operatie in de Serra.

Ga naar de inhoud