Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (120)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (120)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (120)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Sinds dat we in Spanje wonen hebben wij vaak geen idee welke dag het vandaag is en zijn de weekenden bijna hetzelfde als een doordeweekse dag. Daarom gebeurt het weleens dat we vrijdag laat op de avond ons realiseren dat we een blog hadden moeten schrijven en inleveren. Mocht je ons vorige week gemist hebben, dit was de reden en daarom is deze blog ook iets korter dan gewoonlijk… Natuurlijk zetten we het in onze agenda, maar door de drukte zien we dat niet altijd.

Hoe anders is ons leven nu vergeleken met dat in Nederland. Beiden hadden we een regelmatige kantoorbaan, vaste sport en vrienden avonden. Het was allemaal wel een beetje voorspelbaar. Eerlijk gezegd leefden we behoorlijk langs elkaar heen en zagen we elkaar nauwelijks. We keken vooral uit naar de weekenden en de vakanties. Toen we ons realiseerde dat dit ons leven zou zijn tot ons pensioen… Pfff, dat was geen prettig vooruitzicht. Dus werd het tijd voor actie om onze verhuizing naar Spanje in gang te zetten. De hele emigratie en een leven opbouwen in een nieuw land is zeker geen makkie geweest! Best wel wat tegenslagen gehad, maar daar kan iedereen die een soortgelijke stap heeft gezet over meepraten en daar zijn we dus geen uitzondering in.

Onderaan de streep zijn we nog steeds blij dat we die stap hebben gezet en zijn wij nu gelukkiger. Het klimaat draagt hier natuurlijk veel aan bij en dat we samen werken in ons eigen bedrijf. We werken veel harder en meer uren ten opzichte van Nederland, maar als we weer eens op een doordeweekse dag op een feestje zitten of spontaan met vrienden op een terrasje zitten, zeggen we met een grote glimlach op ons gezicht; “ wat een verschrikkelijk leven hebben we toch… “ en dan verdwijnen eventuele negatieve zaken snel naar de achtergrond.

Voor iedereen een fijn weekend en geniet! Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.