De ongewone diefstal van een prefab huis in Granada

De ongewone diefstal van een prefab huis in Granada
Beeld: @guardiacivil / X

De ongewone diefstal van een prefab huis in Granada

In de normaal gesproken rustige en veilige provincie Granada heeft zich onlangs een opvallende diefstal voorgedaan. Het is niet ongebruikelijk dat er in huizen wordt ingebroken, maar wat er in deze provincie is gebeurd, is nog nooit eerder voorgekomen in Spanje.

In het charmante dorpje Cozvíjar is op een dag een hele prefab woning op mysterieuze wijze verdwenen. De eigenaar, die deze woning als zijn thuis zag, meldde het bij de politie na een verontrustende ontdekking. De prefab woning was met een grote kraan opgetild en verplaatst, zonder dat iemand dat gemerkt heeft.

Het slachtoffer heeft op 8 augustus aangifte gedaan van de diefstal van zijn huis, dat een waarde heeft van 7000 euro, en van twee watertanks: eentje van fiberglass van 2000 liter en een plastic tank met een metalen kooi van 1000 liter.

Dankzij de oplettendheid van de eigenaar, die informatie had verzameld over de kraanservice die het huis bezocht had, kon de Guardia Civil snel actie ondernemen. De zoektocht leidde hen naar Albuñuelas, een dorp op twintig kilometer afstand. Daar ontdekten ze de prefab woning van acht meter lang en vier meter breed. Uiteindelijk bleken een 60-jarige man en zijn 33-jarige zoon verantwoordelijk te zijn voor deze vreemde diefstal.

Niet alleen de diefstal van de prefab woning viel op bij de politie, maar ook een andere misdaad van dezelfde daders. Na het stelen van de woning werden ze betrapt toen ze probeerden te betalen met een gestolen creditcard in een appartementencomplex in Granada.

Ga naar de inhoud