Pas op voor de 5 euro oplichting bij tankstations in Spanje

Pas op voor de 5 euro oplichting bij tankstations in Spanje
Beeld: via canva.com

Pas op voor de 5 euro oplichting bij tankstations in Spanje

Als je in Spanje met de auto rijdt en bij een tankstation aankomt om te tanken, wees dan voorzichtig als iemand je om hulp vraagt! Er is namelijk een nieuwe oplichterij die nu veel voorkomt bij Franse tankstations. Hoewel het nog niet in Spanje is gemeld, is het altijd goed om alert te zijn, want voorkomen is beter dan genezen!

De recente meldingen uit Frankrijk waarschuwen voor een specifieke oplichtingstruc waarbij criminelen zich voordoen als slachtoffers die hulp nodig hebben. Hun strategie is vrij eenvoudig en toch effectief: ze wachten tot er een nietsvermoedende automobilist arriveert om brandstof te tanken. Wanneer een slachtoffer aankomt, benaderen ze hen onder valse voorwendselen. Ze beweren bijvoorbeeld dat ze geen bankpas of saldo hebben, en vragen om hulp in ruil voor een biljet van vijf euro.

Dit lijkt misschien onschuldig, maar het is eigenlijk een slimme truc. Als iemand akkoord gaat, kan de oplichter hen onder druk zetten om meer te tanken dan afgesproken. Dit kan zelfs tot dreigingen leiden. Vaak kiezen oplichters voor tankstations die 24 uur geopend zijn, omdat klanten daar zelf moeten tanken met hun bankpas, wat de oplichters meer grip op de situatie geeft.

Om jezelf te beschermen tegen deze soort van oplichting, is het belangrijk om niet te reageren op verzoeken van onbekenden bij tankstations. Als iemand je om hulp vraagt, wees dan altijd voorzichtig. Verwijs ze door naar het personeel of loop gewoon weg. Vergeet niet dat echte noodsituaties zelden zo opgelost worden.

Verder is het verstandig om je bewust te zijn van je omgeving. Let goed op wie er om je heen zijn en blijf alert. Als je twijfelt, neem dan contact op met de autoriteiten om het incident te melden. Vergeet niet om het merk en de nummerplaat van de auto van de oplichter te noteren, zodat je waardevolle informatie kunt doorgeven aan de politie.

motorrijder 1
Automobilisten in Spanje moeten op de hoede zijn voor een nieuwe oplichting door motorrijders
In Spanje nemen oplichtingen gericht op autobezitters toe, onder andere de motorrijder-oplichting. Hierbij lokken oplichters bestuurders door hen te misleiden, raken betrokken in een opzettelijke botsing en maken valse claims. Vooral toeristen en oudere vrouwen zijn het slachtoffer.
logo1 1www.spanjevandaag.com
diefstal 2
Dit zijn de snelwegen in Spanje met de meeste berovingen en diefstallen
Diefstal op de snelwegen van Spanje is een groeiend probleem dat niet over het hoofd mag worden gezien. De toename van deze criminaliteit heeft invloed op het gevoel van veiligheid van bestuurders. Dit zijn de snelwegen waar de meeste berovingen plaatsvinden bij automobilisten en vrachtwagenchauffeurs.
logo1 1www.spanjevandaag.com
whatsapp
Dit zijn de meest voorkomende oplichtingen via WhatsApp in Spanje
WhatsApp is wellicht de meest gebruikte chat-app ter wereld en in Spanje staat deze app op nummer één, iets wat helaas oplichters ook weten die er van alles aan zullen doen om via de onderstaande manieren de gebruiker op te lichten.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud