Het meest patriottische zwembad van Spanje is in Torrevieja te vinden

Het meest patriottische zwembad van Spanje is in Torrevieja te vinden
Beeld: via Google Maps

Het meest patriottische zwembad van Spanje is in Torrevieja te vinden

De zomer, dat is de periode waarin iedereen als een stel dooie vissen in het zwembad plonst! En in Spanje is er haast geen plekje zonder die verfrissende waterfestijn. In Alicante, vooral aan de Costa Blanca, zijn zwembaden zo talrijk dat je voor elke 15 mensen wel een zwembad kunt vinden! Wie heeft er nu nog een strand nodig? Tenzij je natuurlijk stuit op dat ene zwembad dat echt met zijn opvallende vorm de show steelt!

Recentelijk gepubliceerde gegevens tonen aan dat de Valencia-regio in totaal 249.380 buitenzwembaden en 1362 binnenzwembaden herbergt. Torrevieja, gelegen in de comarca Vega Baja del Segura, telt 30.513 zwembaden, waarvan er 4823 binnen de gemeente Torrevieja liggen. Dit plaatst de stad op de negende positie in de ranglijst van steden met het grootste aantal zwembaden.

In Torrevieja is er een zwembad dat echt de show steelt tussen al die andere zwembaden. Dit bad is zo uniek dat mensen op sociale media het omschrijven als een van de “meest patriottische of vaderlandslievende” zwembaden van Spanje. En je raadt het al: de vorm doet je hart sneller kloppen voor Spanje!

De “piscina España” of “piscina Ibérica”  ligt in een appartementencomplex aan de Calle Finlandia nummer 6, recht tegenover het beruchte strand van Los Locos. Dit bad is zo ontworpen dat het eruitziet als Spanje als je het vanuit de lucht bekijkt. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze ook nog een afgebakend Portugal voor de kleintjes gemaakt om zo in het hele Iberische Schiereiland te kunnen zwemmen.