Politie arresteert een Nederlandse notaris in Castellón tijdens grote drugsvangst

Politie arresteert een Nederlandse notaris in Castellón tijdens grote drugsvangst
Beeld: @policia / web

Politie arresteert een Nederlandse notaris in Castellón tijdens grote drugsvangst

Recent hebben de autoriteiten in Castellón een flinke klap uitgedeeld aan de drugshandel. In een gezamenlijk actie hebben de Guardia Civil en andere instanties meer dan 600 kilo cocaïne onderschept, verstopt in een zending ananas. Eén van de arrestanten is een Nederlandse notaris.

De autoriteiten hoorden dat er misschien een drugslading vanuit Zuid-Amerika naar Spanje kwam via containers. Na flink wat speurwerk vonden ze de plek waar de drugs moesten worden gehaald. In Castellnovo, een klein dorpje in de provincie Castellón, ontdekten ze een loods waar vijf mensen druk bezig waren om de cocaïne uit de ananassen te halen. Het ging in totaal om 625 kilo, verstopt tussen 20 ton verse ananassen.

Vijf mensen, waaronder een Nederlandse notaris, zijn direct opgepakt. Het gaat om een lokale houthandelaar en vier handlangers die blijkbaar betrokken waren bij de smokkel. De drugs komen uit Zuid-Amerika en zouden via Spanje naar de rest van Europa gaan.

Deze ontdekking laat weer zien dat de drugssmokkel via Spanje steeds groter wordt. Het land is een belangrijke invalsweg voor cocaïne en andere drugs die van Zuid-Amerika naar Europa gaan. Vooral in de havens en luchthavens zijn smokkelaars druk bezig om enorme hoeveelheden ongemerkt binnen te smokkelen.

De Guardia Civil en andere opsporingsdiensten zijn constant bezig met het bestrijden van deze criminele netwerken. Ze investeren niet alleen meer in technologie en personeel, maar samenwerken met landen in Zuid-Amerika is ook superbelangrijk om die smokkelroutes te vinden en te verstoren.