Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (113)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (113)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (113)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De stofwolken bij het stierenrennen zijn opgetrokken. De kraampjes en kermis vertrokken en de 3 barakas (feesttenten) staan niet meer op standje volume 11 tot 07:00 uur in de ochtend. Oftewel, de feestweek in Pinoso is weer voorbij. Het is altijd weer een gezellige happening, waar veel te zien en te doen is. Wat we wel een beetje jammer vinden is dat alles vaak laat begint of open is. Bijvoorbeeld, de meeste activiteiten voor de kinderen beginnen meestal pas na half 10 en dat is niet in de ochtend… en die voor de volwassenen pas rond middernacht. Niet echt handig als je de volgende ochtend niet kan uitslapen, maar ja, that’s Spain.

Zoals overal in Spanje zijn de afgelopen weken flink warm en lopen de temperaturen soms op tot boven de 40 graden. Veel van onze Nederlandse en Belgische gasten moeten daar natuurlijk wel even aan wennen. Als ze eropuit trekken geven we ze daarom het advies mee om vroeg in de ochtend te beginnen en dan vanaf 14:00 uur uitgebreid te lunchen in een restaurant met airconditioning. Om vervolgens terug te keren naar onze B&B voor een lekkere frisse duik in het zwembad met een koel drankje uit onze honesty bar. Zo geniet je optimaal van je vakantie.

Al onze kamers zijn voorzien van airconditioning en het gehele huis wordt door vloerkoeling (!) gekoeld.  Hierdoor kunnen de gasten lekker slapen, iets dat ze altijd waarderen en ook naar ons uitspreken. Om het huis te koelen is wel veel energie nodig. Gelukkig hebben we veel zonnepanelen en zodoende blijft de rekening en milieubelasting laag. Dus al met al is dit een hele goede investering gebleken.

Omdat de B&B en Tom zijn werk bij de makelaar al onze tijd en energie in beslag neemt, hebben we besloten om te stoppen met onze brocante winkel “La bodega de los recuerdos”. Deze hebben we in 2020 geopend en heeft ons heel veel plezier opgeleverd, veel mensen leren kennen en geld opgebracht tijdens de verbouwing van onze B&B zodat we brood op de plank hadden. Het is niet zozeer dat de zondagochtend open zijn te veel tijd kost, maar vooral het inkopen van goederen en het bezorgen. Het is jammer maar helaas. We kijken terug op een hele fijne en leerzame tijd waar we leuke herinneringen en vriendschappen aan hebben overgehouden. Wat we met de ruimte gaan doen weten we nog niet goed. Er zijn wat verschillende opties en ideeën waar we de komende maanden eens goed over na gaan denken. Het is zonde om de ruimte niet meer te gebruiken… Wordt vervolgd! Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.