Tweede stakingsdag op luchthaven Charleroi aangekondigd voor vrijdag

Tweede stakingsdag op luchthaven Charleroi aangekondigd voor vrijdag
Beeld: via canva.com

Tweede stakingsdag op luchthaven Charleroi aangekondigd voor vrijdag

Ook op vrijdag 13 september vertrekken er geen vliegtuigen van of naar de luchthaven van Brussel-Charleroi. In totaal worden 200 vluchten gecanceld, waardoor zo’n 30.000 passagiers getroffen worden. Dit is de tweede dag van de staking die op donderdag 12 september begon en inmiddels voor veel problemen heeft gezorgd.

Volgens de vakbonden heerst er veel onvrede onder het personeel van de luchthaven Charleroi. Ze wijzen erop dat er al maandenlang zorgen zijn over de hoge werkdruk en de harde houding van het management. Tot nu toe heeft de directie echter geen significante reactie gegeven, terwijl het aantal passagiers op de luchthaven elk jaar blijft groeien. 

Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van bagage, het inchecken van passagiers en het bijtanken van vliegtuigen hebben hun werk neergelegd. De vakbonden hadden aangegeven dat er gestaakt zou worden, maar de directie van luchthaven Charleroi had gedacht dat dit later zou plaatsvinden.

Reizigers met een vlucht op vrijdag worden benaderd door hun luchtvaartmaatschappij. Als je vragen hebt, een nieuwe vlucht wilt regelen of een terugbetaling wilt aanvragen, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij. Het heeft geen nut om naar de luchthaven van Charleroi te gaan, omdat er door veiligheidsredenen en een personeelstekort geen vliegtuigen kunnen landen of opstijgen.

Sinds donderdagmiddag hebben de directie en de vakbonden met elkaar gesproken. Na vier uur gingen ze zonder een afspraak naar huis. Dit betekent echter niet dat ze zijn gestopt met onderhandelen. Vrijdagochtend is er opnieuw een intern overleg, maar dan zonder de politieke vertegenwoordigers. Tijdens deze bijeenkomst zal worden besloten of het werk weer kan worden hervat.