De Canarische Eilanden willen meer Nederlandse 50-plus toeristen

De Canarische Eilanden willen meer Nederlandse 50-plus toeristen
Beeld: via canva.com

De Canarische Eilanden willen meer Nederlandse 50-plus toeristen

Toerisme speelt een cruciale rol in de economie van de Canarische Eilanden. De rijke cultuur, het fantastische klimaat en de prachtige natuur maken de eilandengroep tot een populaire plek voor reizigers van alle leeftijden. Nederland is een belangrijke afzetmarkt geworden, vooral voor toeristen boven de vijftig die graag langere wintervakanties boeken.

Met de deelname aan de beurs Beleef, streeft de Canarische Eilanden ernaar niet alleen deze specifieke groep toeristen aan te trekken, maar ook het toerisme uit Nederland te verspreiden gedurende het jaar met kortere vakanties aan de eilanden.

De beurs Beleef bood een geweldige gelegenheid om het toeristische aanbod van de Canarische Eilanden te tonen. Dit was de eerste keer dat het toerismekantoor van de eilanden aan dit evenement deelnam, dat in 2024 (10-14 september) zijn 30e editie vierde. Met deze deelname willen ze laten zien dat ze hun toeristische aanbiedingen willen vernieuwen, zodat ze aansluiten bij de wensen en voorkeuren van een breed publiek.

De beslissing om naar de beurs Beleef te gaan, komt voort uit een doordachte strategie die zich richt op reizigers ouder dan 50 jaar. Deze groep is belangrijk voor de toeristische sector, omdat ze vaak andere interesses hebben dan alleen zon- en strandvakanties. Dit zie je terug in de toenemende vraag naar langere vakanties, waarbij mensen willen kennismaken met de lokale cultuur en hun ervaringen willen verdiepen.

De beurs Beleef was niet alleen een kans om het aanbod van de Canarische Eilanden te presenteren, maar ook om rechtstreeks in contact te komen met potentiële Nederlandse toeristen. Deze interactieve manier van werken was belangrijk, omdat beurzen de mogelijkheid bieden om gesprekken te voeren, goed te luisteren en beter te begrijpen wat reizigers verwachten.

Een van de manieren om Nederlandse 50-plussers naar de eilanden te trekken, is door gepersonaliseerde reisarrangementen aan te bieden. Deze arrangementen zijn specifiek gericht op de wensen van deze groep reizigers en kunnen verschillende aanbiedingen bevatten, zoals een combinatie van accommodatie, vervoer en activiteiten, van culturele uitjes tot heerlijke culinaire ervaringen.

Een andere aanpak is om loyaliteitsprogramma’s te creëren die reizigers aanmoedigen om terug te komen. Dit stimuleert niet alleen het terugkerend toerisme, maar biedt ook voordelen voor degenen die de bestemming aanraden aan vrienden en familie. Mond-tot-mondreclame speelt een belangrijke rol in deze groep, omdat veel oudere reizigers de meningen van hun leeftijdsgenoten vertrouwen als ze reisbeslissingen maken.