Chaotisch situatie vanwege storm bij luchthaven Palma de Mallorca

Chaotisch situatie vanwege storm bij luchthaven Palma de Mallorca
Beeld: video screenshot

Chaotisch situatie vanwege storm bij luchthaven Palma de Mallorca

De afgelopen dagen heeft het eiland Mallorca een tumultueuze periode doorgemaakt door de invloed van de Depressie Aislada in Niveles Altos (Dana) storm. Het luchtverkeer is aanzienlijk verstoord, wat duizenden reizigers heeft geraakt. Volgens de luchthavenbeheerder Aena normaliseert de situatie op de luchthaven geleidelijk weer.

De chaos die zich heeft ontvouwd op luchthaven Palma is ongekend. Honderden reizigers hebben de nacht doorgebracht in de terminal, terwijl ze wachten op hun vluchten die zijn geannuleerd of vertraagd. De beelden van slapende reizigers op de grond, omringd door koffers en geïmproviseerde bedden van handdoeken en kleding illustreren de ernst van de situatie.

De storm die Mallorca heeft getroffen, heeft geleid tot zware regenval en sterke windstoten. Deze weersomstandigheden hebben niet alleen invloed gehad op de vluchtoperaties, maar ook op de infrastructuur van de luchthaven zelf. De luchtverkeersleiding moest ingrijpen en het luchtverkeer reguleren, wat resulteerde in een golf van annuleringen en vertragingen.

De storm die Mallorca trof, was niet zomaar een weersverschijnsel. Het was een krachtige depressie die aanzienlijke schade aanrichtte en de dagelijkse gang van zaken op het eiland verstoorde. De weersomstandigheden waren zo extreem dat ze zelfs de meest ervaren meteorologen verrasten.

De Depressie Aislada in Niveles Altos, beter bekend als Dana, is een fenomeen dat ontstaat wanneer koude lucht boven warmere lucht komt te liggen. Dit creëert instabiliteit in de atmosfeer, wat leidt tot hevige regenval en onweersbuien. In het geval van Mallorca resulteerde dit in een storm die de luchthaven en het eiland in chaos stortte.

Voordat de storm toesloeg, waren er waarschuwingen van meteorologen en lokale autoriteiten. Helaas waren niet alle reizigers zich bewust van de dreigende situatie, wat leidde tot een gebrek aan voorbereiding.