Zo reageerde de supermarkt in Zaragoza waar een vrouw maden vond in een eierdoosje

Zo reageerde de supermarkt in Zaragoza waar een vrouw maden vond in een eierdoosje
Beeld: ai-beeld / redactie

Zo reageerde de supermarkt in Zaragoza waar een vrouw maden vond in een eierdoosje

Een akelige ontdekking voor een vrouw in Zaragoza deze week. In haar nieuwe eierdoosje vond ze een aantal levende maden. Ze lichtte de supermarkt in, maar was aanvankelijk verrast door het antwoord dat ze kreeg.

Eieren worden in de Spaanse supermarkt gewoon op kamertemperatuur bewaard. Volgens experts is dat de beste manier om ze te bewaren voor ze verkocht worden. Men vermijdt op die manier de risico’s die gepaard gaan met extreme temperatuurswisselingen. Eens thuis haal je ze echter beter uit het doosje en stop je in de koelkast.

Afgelopen 12 augustus was het echter schrikken voor een klant van een Lidl-filiaal in Zaragoza. Ze kocht een groot pak van 24 eieren. “We zijn een grote familie”, legt ze uit. “Toen ik het eierdoosje opende, zag ik iets wits wriemelen. Ik dacht eerst dat het zaagsel was, maar het bleken maden te zijn”.

Bang dat er in de winkel nog zo’n doosjes lagen, belde de vrouw snel de klantendienst op. Haar zorg wordt goed opgevangen aan de andere kant van de lijn. Men noteert het nummer van lichting eieren en de vervaldatum.

Een dag later krijgt de vrouw echter opnieuw telefoon. De supermarkt wil meer informatie. Ze vraagt om een foto van de barcode en de vervaldatum. De vrouw vraagt of de eieren ten minste al uit roulatie werden gehaald. Ze krijgt het volgende verrassende antwoord: “Het spijt ons, maar we kunnen met die informatie niet de juiste vaststellingen doen. We herinneren u er aan dat elk product met een kwaliteitsprobleem best wordt teruggebracht naar uw gewone winkel zodat daar naar een oplossing kan worden gezocht”.

De vrouw is verontwaardigd en uit dat bij de krant El Heraldo. Die laatste belt Lidl op en vraagt om meer uitleg. Ze krijgt te horen dat Lidl bij elke klacht om uitgebreide informatie vraagt van al haar leveranciers. In het geval van de eierdozen zou alles grondig gecontroleerd zijn, maar vond men geen enkel ander problematisch doosje. De vrouw kreeg uiteindelijk nog een bedankje toegestuurd voor de gedane moeite.