De vreemdste voorwerpen die in een hotelkamer zijn achtergelaten in Spanje

De vreemdste voorwerpen die in een hotelkamer zijn achtergelaten in Spanje
Beeld: via canva.com

De vreemdste voorwerpen die in een hotelkamer zijn achtergelaten in Spanje

Elk jaar geeft het rapport ‘Curiosidades sobre habitaciones de hotel’ van Hotels.com ons een blik op de meest bizarre en fascinerende dingen die gasten in hotels achterlaten. In 2024 hebben we wederom verrassende vondsten gedaan die ons doen afvragen wat mensen allemaal achterlaten in hun tijdelijke verblijven. Van dure horloges tot bijzondere bestellingen; de hotelkamers vertellen ons veel over de reiservaringen van anderen.

Een van de meest fascinerende aspecten van hotelkamers is de kans dat gasten iets vergeten. Het rapport van Hotels.com werpt licht op enkele van de opmerkelijkste items die ooit zijn achtergelaten in hotelkamers. 

Van dure horloges tot stijlvolle tassen, het aantal vergeten items in hotelkamers is echt verwonderlijk. Volgens het rapport worden tegenwoordig telefoonladers en kabels het vaakst achtergelaten. Op de tweede plek staan vieze of gedragen kledingstukken, gevolgd door adapters voor stopcontacten. Natuurlijk ontbreken make-up en andere persoonlijke verzorgingsproducten ook niet op de lijst, net zoals vies ondergoed en sokken.

Ook zijn er allerlei gewone, maar alsnog interessante spullen zoals een rijstkoker of zelfs een paar kunstgebitten en meerdere trouwringen. Hotels hebben ook berichten ontvangen over een autoband en zelfs loodgietersbuizen. Soms worden huisdieren vergeten; volgens het rapport zijn er al kuikens en hagedissen weer bij hun eigenaren teruggebracht.

In het onderzoek wordt ook gesproken over luxe horloges zoals een Rolex en zelfs de sleutels van een Ferrari, inclusief de bijbehorende documenten. Daarnaast is er een kostbare Hermés Birkin tas achtergelaten en zijn er mensen die vergeten om stapels geld uit de kluis te halen tijdens het uitchecken.