Ontdek de sfeer van Alicante: tips voor een perfecte reis

Ontdek de sfeer van Alicante: tips voor een perfecte reis
Beeld: via pexels

Ontdek de sfeer van Alicante: tips voor een perfecte reis

Ben je al eens op vakantie geweest naar Alicante? Of overweeg je op korte termijn om de vliegtickets naar Alicante te boeken? Dit is een geweldige stad! Je vindt hier een bruisende sfeer, mooie stranden en interessante historische plekjes. Of je nu gewoon wilt relaxen in de zon of juist op zoek bent naar culturele ontdekkingen, deze stad heeft het allemaal. De boulevard Explanada de España, omringd door palmbomen, is perfect voor een heerlijke wandeling.

Vertoef in het oude centrum van de stad

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Alicante? Dat is een dag doorbrengen in het historische centrum, ook wel bekend als El Barrio. De smalle, kleurrijke straatjes en gezellige pleintjes zitten vol met authentieke tapasbars, boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes. Slenter door deze wijk en ontdek verborgen pleinen. Denk daarbij aan Plaza del Carmen, waar je kunt genieten van een drankje in de zon. Bezoek de prachtige kathedraal van San Nicolás en het sfeervolle stadhuis. ’s Avonds komt El Barrio tot leven. Hier ben je aan het juiste adres voor een bruisend nachtleven. In de overvloed aan restaurants kun je de heerlijke lokale keuken proeven.

Ontdek de prachtige stranden van de stad

Alicante staat natuurlijk ook bekend om haar schitterende stranden. Het stadsstrand, Playa del Postiguet, ligt op enkele minuten lopen van het centrum en is perfect voor een dagje ontspannen aan zee. En ontvlucht je liever de drukte? Dan is een bezoek aan het strand van San Juan een aanrader. Dit kilometerslange zandstrand biedt een prachtig uitzicht op het azuurblauwe water en heeft diverse restaurants en chiringuitos (strandbars) waar je kunt genieten van verse zeevruchten en een verfrissende cocktail.

Breng een bezoek aan de Mercado Central

Tot slot mag een bezoek aan de Mercado Central niet ontbreken. Deze Spaanse markt is de perfecte plek om de lokale cultuur te ervaren. Wandel langs de kraampjes vol met kleurrijke groenten, vers fruit, kazen en gedroogde hammen. Hier proef je de authentieke smaken van de streek. De Mercado Central is ook de ideale plek om lokale delicatessen zoals Turrón, een zoete nougat, te kopen als souvenir. En na je bezoek aan de markt? Dan kun je neerstrijken op een van de nabijgelegen terrassen en de sfeer van de stad in je opnemen. Met haar unieke mix van historie, strand en gastronomie is Alicante een bestemming die je hart verovert en je steeds weer terug doet verlangen naar meer.