Baby overleden door vallende rotsen op een strand op Formentera

Baby overleden door vallende rotsen op een strand op Formentera
Beeld: @mundiario / X

Baby overleden door vallende rotsen op een strand op Formentera

Een mooie dag op het strand veranderde in een vreselijke tragedie toen een twee maanden oude baby omkwam door een rotsinstorting op Formentera. Dit hartverscheurende incident vond donderdagmiddag plaats op het Es Copinar strand in de gemeente Migjorn op het Baleareneiland Formentera.

Donderdagmiddag rond 12:20 uur vond er een tragisch ongeval plaats op het strand van Es Copinar. Een baby van slechts twee maanden jong was samen met haar vader aan het genieten van een dagje strand, toen het noodlot toesloeg. Een rotsinstorting trof het onschuldige tweetal, met fatale gevolgen voor de kleine.

De familie had gekozen voor een plek onder een overhangende klif, een gebied dat gevormd is door kleiachtig materiaal. Dit type formatie is vrij gebruikelijk in dit deel van de kustlijn. Plotseling stortte een deel van deze klif in, waarbij minstens tien meter van het compacte materiaal naar beneden viel. De rotsblokken, die van ongeveer twee meter hoogte vielen, kwamen terecht op de vader en zijn baby.

Onmiddellijk na het incident snelden omstanders en strandwachten te hulp. Onder de aanwezige badgasten waren gelukkig ook enkele medisch geschoolde personen, die direct begonnen met het reanimeren van de baby. Ze slaagden erin het kindje te stabiliseren tot de komst van de ambulance.

De hulpdiensten arriveerden snel ter plaatse en zetten de reanimatiepogingen voort tijdens het transport naar het ziekenhuis van Formentera. Daar aangekomen, bleven de artsen en verpleegkundigen alles in het werk stellen om het leven van de baby te redden. Er werd zelfs een helikopter opgeroepen om het kindje over te brengen naar de pediatrische intensive care van het ziekenhuis op Mallorca.

Helaas mochten alle inspanningen niet baten. Nog voordat de helikopter kon opstijgen, overleed de baby. De vader van het kindje raakte bij het incident lichtgewond. Hij liep meerdere verwondingen op, maar zijn toestand werd als niet ernstig beoordeeld. Hij werd behandeld in hetzelfde ziekenhuis waar men zo hard vocht voor het leven van zijn dochtertje.

De moeder van de baby was op het moment van het ongeval niet direct bij haar man en dochter. Ze bevond zich in de buurt, spelend met het andere kind van het gezin. De familie, van Spaanse nationaliteit, was op vakantie op het idyllische eiland Formentera, een bestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden en rustige sfeer, maar die voor altijd het leven van deze jonge familie heeft veranderd.

Ga naar de inhoud