De populairste “First Dates” gerechten in Spanje

De populairste "First Dates" gerechten in Spanje
Beeld: First Dates / facebook

De populairste “First Dates” gerechten in Spanje

Bij “First Dates”, het populaire datingprogramma dat sinds 2016 op de Spaanse televisie wordt uitgezonden en momenteel het negende seizoen beleefd, krijgen singles de kans om potentiële partners te ontmoeten in een ontspannen sfeer, terwijl ze genieten van heerlijk eten. In dit artikel delen we de meest gevraagde gerechten van de deelnemers aan het programma.

Het speciale menu bestaat uit 6 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 3 nagerechten. Zoals in een eerder gepbliceerd artikel vermeld, ontvangen de deelnemers aan het programma 90 euro en betalen ze elk 15 euro voor het menu. Dit bedrag krijgen ze terug als ze een match hebben gevonden in de liefde.

Een ander detail is dat de opnames niet plaatsvinden in een authentiek restaurant, maar op een industrieterrein dichtbij Madrid. Daarnaast is bekend dat de opnames overdag worden gemaakt en dat de deelnemers tussen 9 en 19 uur aan tafel gaan om te dineren.

Voorgerechten

Voor de vegetariërs onder de daters is er de “Labios Verdes“, een heerlijke combinatie van babyworteltjes, fijne erwtencrème met munt en gepureerde avocado, geserveerd met pijnboompitten en groene olie. Een lichte, verfijnde start die de smaakpapillen prikkelt.

Voor de avontuurlijke eters is er de “Espíritu Acuático“, een toren van krabvlees en avocadopuree, geserveerd met een frisse limoendressing. Dit gerecht combineert de zoetheid van de avocado met de zilte smaak van de krab, voor een evenwichtige smaaksensatie.

De “Fuerza Amorosa” is een kleurrijke salade met rode quinoa, babyspinazie en gerookte feta. Het biedt een verrassende mix van smaken en texturen, ideaal voor degenen die houden van een vleugje avontuur in hun eerste date.

Voor de visliefhebbers is er een selectie van zeevruchten om uit te kiezen. De “Beso Marinero” is een klassieker, met een selectie van verse garnalen, mosselen en inktvisringen in een pittige saus. Een waar smaakfestijn voor de zintuigen.

Voor een meer verfijnde smaak is er de “Vapor Dulce“, een delicate combinatie van zalmfilet en garnalenstaartjes, gestoomd in een bouillon van witte wijn en kruiden. Een lichte, elegante optie die de smaakpapillen streelt.

De “Barbarroja de Amor” is een pittige optie voor de avontuurlijke eters. Deze schotel combineert geroosterde paprika, knoflook en chilipepers met een selectie van zeevruchten, voor een vurige smaaksensatie die de zintuigen prikkelt.

Hoofdgerechten

Na de voorgerechten is het tijd voor de hoofdgerechten. Hier is er een keuze uit vegetarische opties en vleesgerechten, elk met een unieke smaakcombinatie om de smaakpapillen te bevredigen.

Voor de plantaardige liefhebbers is er de “Corazón Verde“, een heerlijke combinatie van geroosterde groenten, gebakken in een romige pestosaus. Dit gerecht is een waar feest voor de zintuigen, met een rijke smaak en een veelzijdige textuur.

Voor de meer avontuurlijke vegetariërs is er de “Paraíso Vegetal“, een kleurrijke selectie van geroosterde wortelen, aubergines en paprika’s, geserveerd met een pittige harissasaus en gebakken kikkererwten.

De “Carne con Clase” is een klassieker, met een sappige biefstuk geserveerd met een romige pepersaus en knapperige frietjes. Een veilige keuze voor degenen die houden van traditionele smaken.

Voor een meer avontuurlijke smaak is er de “Pasión Mexicana“, een pittig gerecht met gemarineerde kippenborsten, gebakken in een saus van chipotle-pepers en knoflook, geserveerd met rijst en bonen.

De “Encanto Mediterráneo” is een lichte optie, met een selectie van geroosterde groenten en gemarineerde lamskoteletjes, geserveerd met een frisse tzatzikisaus. Een verfijnde smaakcombinatie die de zintuigen streelt.

Nagerechten

Na de hoofdgerechten is het tijd voor het dessert, de perfecte afsluiting van een romantische avond. Hier zijn de populairste opties om te delen met je date.

De “Tentación Dulce” is een klassieker, met een selectie van mini-desserts zoals chocoladetaartjes, fruitsalades en gebakjes. Een ideale keuze voor degenen met een zoetekauw en een perfecte manier om de avond af te sluiten met een veelzijdige smaaksensatie.

Voor de echte chocoladeliefhebbers is er de “Éxtasis de Chocolate“, een decadente selectie van chocoladedesserts, van mousse tot brownie. Een ware zonde voor de smaakpapillen.

Voor een lichtere optie is er de “Frescura Frutal“, een selectie van vers fruit en lichte mousses, perfect voor degenen die houden van een verfrissende afsluiting van de maaltijd.

Ga naar de inhoud