Badplaats Salou neemt officieel de nieuwe camperparking in gebruik

Badplaats Salou neemt officieel de nieuwe camperparking in gebruik
Beeld: Redactie SpanjeVandaag

Badplaats Salou neemt officieel de nieuwe camperparking in gebruik

Als je op zoek bent naar een plek om je kampeerauto te parkeren en te overnachten aan de Costa Dorada, dan is Salou een uitstekende keuze. De populaire badplaats heeft onlangs een nieuwe parkeerplaats voor kampeerauto’s geopend, die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van deze reizigers te voldoen. 

De nieuwe camperparking in Salou bevindt zich aan de Avenida Joan Fuster, naast het treinstation. Deze locatie is ideaal voor camperaars die gemakkelijk naar het stadscentrum en andere attracties in de omgeving willen gaan, of zelfs de trein naar Barcelona willen nemen. 

De camperparking biedt niet alleen een gunstige locatie vlak bij het pretpark PortAventura, maar ook toegang tot diverse faciliteiten en winkels in de omgeving, zoals de Mercadona en Decathlon op 15 minuten afstand, en het toeristische centrum en het strand op 10 tot 15 minuten loopafstand. Dit zorgt ervoor dat het verblijf voor camperaars nog comfortabeler en praktischer wordt tijdens hun bezoek aan Salou.

De parkeerplaats heeft ruimte voor maar liefst 70 campers tegelijkertijd. Het is een onverhard terrein, met een compacte aarden ondergrond, in plaats van asfalt. Dit draagt bij aan een meer natuurlijke uitstraling en past beter bij de behoeften van camperaars.

Hoewel de parkeerplaats momenteel gratis is, beschikt deze nog niet over bewaking of andere faciliteiten. Wel is er verlichting aanwezig, in de vorm van zonne-energie gestuurde lantaarnpalen. In de toekomst is het de bedoeling dat er meer voorzieningen worden toegevoegd, zoals watervoorzieningen en een afvalverwerkingssysteem.

Om duidelijk te maken dat deze parkeerplaats alleen bedoeld is voor kampeerauto’s, heeft de gemeente Salou de bewegwijzering in de omgeving aangescherpt. Zo is er nu goed zichtbaar aangegeven dat het gebied uitsluitend toegankelijk is voor “autocaravanas”, en niet voor andere voertuigen zoals caravans of personenauto’s.

De parkeerplaats is goed bereikbaar via de hoofdwegen in Salou. Camperaars kunnen eenvoudig de weg volgen naar de Avenida Joan Fuster en daar hun voertuig parkeren. 

Ga naar de inhoud