Top 10 van meest bestelde gerechten via Glovo in Spanje

Top 10 van meest bestelde gerechten via Glovo in Spanje
Beeld: Glovo / web

Top 10 van meest bestelde gerechten via Glovo in Spanje

Het Spaanse technologiebedrijf Glovo heeft de resultaten van de derde editie van hun onderzoek naar de consumptie van traditionele Spaanse gerechten gepresenteerd. De GastroEspaña Barometer onthult welke recepten het populairst waren bij Glovo-gebruikers in de afgelopen twaalf maanden, in meer dan 900 steden waar de app beschikbaar is door heel Spanje.

Het GastroEspaña-onderzoek heeft de bestellingen van Glovo-gebruikers geanalyseerd in meer dan 900 steden waar de app beschikbaar is in Spanje. De studie heeft gekeken naar de meest populaire traditionele Spaanse gerechten die over een periode van twaalf maanden zijn besteld.

Voor het derde jaar op rij zijn de kroketten de echte winnaars als het gaat om bezorgmaaltijden, gevolgd door de aardappelomelet en de Russische salade, net zoals in voorgaande jaren. Het broodje inktvis is dit jaar vier plaatsen gezakt op de ranglijst, terwijl andere traditionele gerechten zoals churros, cachopo of cannelloni juist stijgen in populariteit volgens bronnen.

In de afgelopen twaalf maanden hebben Glovo-gebruikers meer dan 1,2 miljoen kroketten besteld. Glovo geeft aan dat de steden waar de vraag naar bezorg-kroketten het meest groeit, Murcia, Vigo en Valladolid zijn.

Wat betreft de aardappelomelet, zijn de bestellingen voor omeletten de afgelopen twaalf maanden met 18% gestegen, tot 558.000 verkochte eenheden in Spanje via Glovo. Santa Cruz de Tenerife is de stad waar de vraag naar dit recept thuis het meest is gegroeid, blijkt uit de barometer.

Als we praten over Russische salade, was de maand juli het meest succesvol met meer dan 16.000 porties die werden besteld. In tegenstelling tot vorige edities staat Murcia bovenaan de lijst van steden waar dit recept het meest wordt besteld.

Naast de drie populaire gerechten in de Spaanse keuken, zijn er nog andere die een belangrijke rol spelen in de bezorging. Op de vierde plaats staat de cachopo, vooral succesvol in Oviedo en Gijón (Asturië). De canelones staan op de vijfde plaats, met Manresa, Terrassa en Sabadell (Catalonië) als belangrijke locaties.

Churros staan op de zesde plaats als het gaat om bestellingen, vooral populair in steden zoals Madrid, León en Albacete. Paella staat op de zevende plaats met veel Glovo-volgers in Valencia, Castellón en Marbella.

Het broodje inktvis staat op de achtste plaats en wordt voornamelijk verkocht in Valladolid en Gran Canaria. Op de negende plaats staat de octopus in Galicische stijl, die het meest wordt gedistribueerd in Gijón, Vigo en A Coruña. De tiende positie wordt ingenomen door gazpacho, waar Badajoz de stad is waar er het meest vraag naar is.

kaartGlovo
Ga naar de inhoud