Het duurste huis van Spanje ligt op Mallorca en is 50 miljoen waard

Het duurste huis van Spanje ligt op Mallorca en is 50 miljoen waard
Beeld: idealista / web

Het duurste huis van Spanje ligt op Mallorca en is 50 miljoen waard

Het duurste huis van Spanje bevindt zich niet in de bekende steden Madrid of Marbella, die vaak worden geassocieerd met luxe en rijkdom. In plaats daarvan staat het majestueuze pand in Pollença, een pittoreske gemeente op de adembenemende Balearen. Dit uitzonderlijke huis wordt geschat op een verbazingwekkende waarde van 50,6 miljoen euro. Het biedt een fascinerende inkijk in de exclusieve wereld van de superrijken, waar comfort, luxe en stijl samenkomen op een niveau dat voor velen onbereikbaar lijkt.

Nog maar eens staan de Balearen op kop wat betreft de duurste huizen van Spanje. In de gemeente Pollença is 15% van de luxewoningen meer dan 10 miljoen euro waard. De gemiddelde prijs van een vierkante meter ligt er boven de 14.000 euro. Het duurste huis van Spanje wordt er op 50,6 miljoen euro geschat.

50,6 miljoen. Dat is 35 miljoen euro meer dan het duurste huis dat te koop staat op het vastgoedplatform Idealista. Met andere woorden bestaat er een schaduwmarkt waar huizen in dergelijke, waanzinnig dure klasse worden verhandeld. Vastgoedmakelaar Tecnitasa deelt dit soort huizen op in 3 categorieën:

  1. Luxewoningen die worden geschat tussen de 3 en 5 miljoen euro
  2. Superluxewoningen die worden geschat tussen de 5 en 10 miljoen
  3. Ultraluxewoningen die meer dan 10 miljoen euro waard zijn.

Vooral sinds de pandemie zit de luxueuze markt in de lift. Tecnitasa maakte een studie van alle Spaanse woningen die duurder zijn dan 3 miljoen euro en zag dat die overal sterk in waarde stegen. Terwijl ze in 2019 nog een gemiddelde waarde van 3,8 miljoen euro hadden, is dat nu al zo een 5,4 miljoen.

Op de Balearen zien ze de laatste tijd een echte evolutie richting de ultraluxe. Er staan steeds meer spectaculaire woningen te koop voor een exclusief publiek. Zowel op Mallorca, Ibiza als Formentera wordt steeds meer ingezet op luxueuze woningen. Vooral op Ibiza is luxe de nieuwe norm. “Het toppunt zien we op Ibiza”, klinkt het bij Tecnitasa, “daar ontstond een bijzonder ecosysteem die hippies naast steeds excessievere luxe plaatst”.