Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (122)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (122)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (122)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Het is wat rustiger in de B&B en dat betekent dat we zelf wat meer tijd hebben om op pad te gaan. Lekker tussen de middag uitgebreid lunchen, sociale contacten weer ophalen en nieuwe dingen ontdekken. Dit laatste natuurlijk om aan onze gasten te kunnen vertellen, maar ook omdat we dat zelf heel leuk vinden en nodig is om te ontspannen.

Vorige week hebben we toch zo iets leuks bij ons in de buurt gedaan. Monique en Roger van Erp wonen al een poosje in Spanje en het is ze gelukt om de vergunningen rond te krijgen voor een alpaca boerderij. Ja, je leest het goed; gewoon een alpacaboerderij bij ons in de buurt. Hiervoor is het verkrijgen van een vergunning niet zomaar voor elkaar. Het fijne weten wij hier natuurlijk niet van, maar ze zijn daar meer dan 2 jaar mee bezig geweest en nu zijn ze volledig legaal met alle vergunningen.

We zijn dus bij ze op bezoek geweest om eens te kijken of dit leuk is voor onze gasten. Allereerst ligt de Alpaca Boerderij op een prachtige plek, heerlijk tussen de bomen. Monique heeft heel veel cursussen en trainingen gevolgd en kan je alles vertellen over de alpaca’s. Je krijgt een uitgebreide uitleg over de dieren; hoe ze leven, hoe te benaderen, wat ze leuk vinden, welke geluiden ze maken en wat dat betekent. We hebben een hele leuke tijd gehad. Ze mochten gevoerd worden en ze aten het voer van onze handen.

We zullen het maar verklappen; wij zijn verliefd geworden op de alpaca’s. Die koddige kopjes, grappig malende bekkies en superzachte vacht hebben onze harten gestolen. Samen met Monique hebben we een leuke actie opgezet. Bij een boeking van 4 dagen of meer dagen (via onze eigen website) mag je op onze kosten naar de Alpaca Boerderij. Je geniet van een picknick of high tea tussen de alpaca’s. Natuurlijk mogen ze gevoerd worden en als de dieren het toestaan, mag je ze aaien en knuffelen.

Ga naar onze www.casarodriguillo.com en vul bij je boeking deze actiecode in; ALPACA Deze actie loopt tot eind december 2024 en is ook geldig op een verblijf in 2025. Let op! Niet geldig in combinatie met andere acties.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.