Boetes voor strandbezetting in Calp tot 250 euro en verwijdering van spullen

Boetes voor strandbezetting in Calp tot 250 euro en verwijdering van spullen
Beeld: via canva.com

Boetes voor strandbezetting in Calp tot 250 euro en verwijdering van spullen

De zomer is in volle gang en met de stijgende temperaturen trekken steeds meer mensen naar de stranden van Calp. Echter, een veelvoorkomend probleem doet zich opnieuw voor: het vroegtijdig bezetten van strandruimte met parasols, stoelen en ligbedden. De gemeente Calp heeft onlangs een herinnering uitgestuurd over de geldende verordening en de mogelijke boetes die overtreders riskeren.

De gemeente Calp heeft besloten om strenger op te treden tegen het vroegtijdig bezetten van strandruimte. Dit besluit is genomen naar aanleiding van langdurige klachten van strandbezoekers die ’s ochtends aankwamen en geconfronteerd werden met grote stukken strand die al bezet waren, terwijl de eigenaren van de geplaatste spullen niet aanwezig waren.

Hierbij voegt Calp zich bij veel andere gemeenten langs de Spaanse kust die soortgelijke maatregelen al jaren geleden hebben ingevoerd. De nieuwe gemeentelijke verordening voor het gebruik en beheer van de kustlijn in Calp bevat de volgende kernpunten:

  • Het is verboden om stoelen, ligbedden of parasols te plaatsen vóór 9.30 uur ’s ochtends.
  • Overtreders riskeren boetes tot 250 euro.
  • Geplaatste items kunnen in beslag worden genomen door de autoriteiten.
  • Spullen die langer dan drie uur onbeheerd blijven, kunnen worden verwijderd.

Deze regels zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat het strand eerlijk wordt verdeeld en om het schoonmaken in de vroege ochtend gemakkelijker te maken. De lokale politie en gemeentelijke schoonmaakpersoneel hebben de bevoegdheid om deze regels te handhaven. Zij kunnen waarschuwingen geven aan mensen die de regels overtreden, boetes opleggen van 50 tot 250 euro en achtergelaten spullen verwijderen en naar het gemeentedepot brengen. 

De recente maatregelen hebben een grote invloed op zowel de lokale strandgangers als toeristen in Calp. De reacties binnen de gemeenschap zijn gemengd, waarbij veel inwoners de maatregelen verwelkomen als een noodzakelijke stap om de drukte op de stranden te reguleren.

Sommige toeristen maken zich zorgen over de strikte tijdslimieten, vooral degenen met jonge kinderen die graag vroeg naar het strand willen gaan. Lokale ondernemers hebben verschillende meningen: strandtenthouders zien kansen voor meer klanten, terwijl verkopers van strandstoelen en parasols een mogelijke daling in verkoop vrezen.

Ga naar de inhoud