CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (18)

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (18)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Vlaams koppel op reis door Spanje (18)

INTRO: Colyne en Laurens, een Vlaams koppel besmet met het reisvirus, namen afscheid van hun huis en job voor onbepaalde tijd. Samen met hun energieke, driejarige hond, Barry, ontdekken ze sinds een jaar het veelzijdige continent Europa. Campervan Grace, hun tijdelijke huis op wielen, brengt hen op bekende en minder bekende plekjes. Sinds vier maanden gaat hun route door het indrukwekkende Spanje. Benieuwd naar hun reisverhalen en uitdagingen? Reis dan hier met ze mee.

De queeste naar de wandelschoenen voor Colyne is voorbij. Eindelijk, zeggen we dan maar. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Tientallen winkels zijn we binnen geweest in bijna evenveel landen. We begonnen stilaan te denken dat de perfecte schoen voor om haar speciale voet nog moest vervaardigd worden. Een derde operatie leek even de oplossing, maar niet helemaal. Maar soit, eind goed, al goed. De voet zit in een schoen en de schoen zit goed. In tweevoud dan nog …

Bijna had ik de winkel bijeen geroepen uit vreugde, maar deed het toch maar niet. Op de koop toe werd Colyne nog verwend met nieuwe wandelstokken, ook al iets wat aan vervanging toe was. Ook onze Barry deed het goed. Wie had ooit gedacht dat het ventje nog een engelengeduld zou kweken in zijn jonge leventje vol prikkels en spelletjes. Wij alvast niet. Kunnen we alleen maar blij om zijn. Anderhalf uur heeft Bartje daar braafjes liggen te wezen tussen ‘rayons’ met torens van gestapelde schoendozen. Flinke jongen!

Verder dan wat schoenen scoren was er niet in Mora de Rubielos. We zijn hier beland omdat dit een slaapplaats pal op onze route was. Op weg naar de auto met de nieuwe bergschoenen en de kersverse wandelstokken in de hand lopen we zowaar een truffelshop voorbij. Misschien kan Barry, het Italiaanse truffelhondje hier aan de slag terwijl de baasjes verder reizen? Een ideetje dat we toch al gauw laten varen. Na een rustige en koude nacht omwille van de hoogte waarop we ons bevinden, rijden we verder naar Montanejos. We passeren een stuwdam waar we even halt houden en zien het dorp Puebla de Arenoso mooi voor ons liggen. Aan de andere kant van de dam horen we het geraas van stromend water. Duizenden liters water worden uit een gat gespoten waarbij zo de krachtigste waterstraal ooit wordt gevormd waar elke brandweerman maar op jaloers kan zijn.

Op weg naar de camper schrikken nog wat steenbokken op en vervolgen hun weg naar boven in een tempo zoals alleen zij dit kunnen. Op hetzelfde moment passeert een waar toeristentreintje zoals wij die kennen van in de Ardennen maar over Spaanse wegen. Grappig om die hier aan te treffen.

Uiteindelijk bereiken we via een toch wel spectaculaire kloof waarvoor we gekomen zijn, de warmwaterbaden van Montanejos. We grabbelen ons gerief samen en begeven ons vol goesting naar de warme, natuurlijke baden. Tijdens het seizoen dien je een bijdrage te betalen en te reserveren, toen wij er waren echter niet. De tourniquet kan men zomaar passeren.

Terwijl het baasje even gaat ’skinny dippen’ en zijn vrouwtje toch maar die bikini aan heeft getrokken, blijft Barry wat moedeloos achter aan de zijlijn. Hij begrijpt niet meteen waarom hij niet mag zwemmen. Het bordje honden niet toegelaten in de warmwaterbronnen heeft hij niet opgemerkt, dus laat hij in eerste instantie zijn ongenoegen horen. Echter lang hoeft hij niet te wachten, want het water is helemaal niet zo warm als gedacht. Na een poos in het water voelt het zelfs eerder koud aan zodat ik bij het uitstappen maar wijselijk snel mijn slip aantrek vóór andere bezoekers opdagen.

“Brr, warmwaterbaden, zegt u?”

Wie interesse heeft in onze avonturen, dit kan via onderstaande link naar onze Polarsteps.

‘Vlaams koppel op reis door Spanje’ vertelt het verhaal van Colyne en Laurens die samen met hun campervan Grace door Europa reizen. Volg hun avonturen in Spanje via onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud