Strand aan de Costa Dorada gesloten vanwege een krokodil (UPDATE)

Strand aan de Costa Dorada gesloten vanwege een krokodil
Beeld: ai-beeld / redactie

Strand aan de Costa Dorada gesloten vanwege een krokodil (UPDATE)

In de kustplaats L’Hospitalet de l’Infant, gelegen in het zuiden van de Costa Dorada, heeft zich woensdagochtend een bijzondere situatie voorgedaan. De strandwacht heeft de rode vlag gehesen, waardoor het populaire strand van L’Arenal tijdelijk voor bezoekers gesloten werd. Er wordt gerapporteerd dat er mogelijk een krokodil in de nabijheid van de strandactiviteiten is waargenomen. Hoewel dit misschien onverwacht lijkt, is de bezorgdheid van de lokale autoriteiten volledig gerechtvaardigd.

krokodil
Het mysterie van de krokodil aan de Costa Dorada is opgelost
Het verhaal over de vermeende krokodil aan de Costa Dorada laat zien hoe snel misverstanden kunnen ontstaan bij het herkennen van dieren. De enige getuige was een beveiliger die een foto maakte, en na analyse bleek dat het een heel ander dier te zijn, dat ook vrij zeldzaam is in Spanje.
logo1 1www.spanjevandaag.com

Het afsluiten van een strand en het instellen van een zwemverbod zijn essentiële maatregelen ter bevordering van de veiligheid van bezoekers. In dit specifieke geval is het strand in L’Hospitalet de l’Infant gesloten vanwege de mogelijke aanwezigheid van een gevaarlijk reptiel in het water.

In dit geval werd de alarmbel al vroeg in de ochtend geactiveerd door een medewerker van een attractie, die meldde een krokodil te hebben waargenomen. Na deze melding werden verschillende instanties ingeschakeld.

De aanwezigheid van een krokodil in zout zeewater brengt diverse vragen en zorgen met zich mee. In dit geval ging het om een exemplaar van ongeveer 1,5 meter. Hoewel dit relatief klein is voor een volwassen krokodil, moet het niet worden onderschat. Zelfs een jonger individu kan onvoorspelbaar gedrag vertonen, vooral wanneer het zich bedreigd voelt.

De waarschijnlijkheid dat je in zee of elders in de natuur een krokodil tegenkomt, is uiterst gering. Mocht je echter onverwachts oog in oog komen te staan met een waarschijnlijk ontsnapte of vrijgelaten krokodil, dan is het cruciaal om rustig te blijven en adequate stappen te ondernemen. Ga nooit direct naar het reptiel toe en probeer het niet te vangen of te verplaatsen en neem contact op met de lokale autoriteiten.

Na de melding rond 7.30 uur woensdagochtend hebben verschillende instanties, waaronder de politie en meerdere strandwachten, het zeegebied, het strand en de omliggende omgeving grondig doorzocht naar de vermeende krokodil. Deze werd echter niet aangetroffen. De rode vlag is vervangen door een gele vlag, en men vraagt zich nu af of er daadwerkelijk een krokodil is waargenomen of dat het om iets anders gaat.