80-jarige man overleden door water uit een blusvliegtuig in Extremadura

80-jarige man overleden door water uit een blusvliegtuig in Extremadura
Beeld: via canva.com

80-jarige man overleden door water uit een blusvliegtuig in Extremadura

In een tragisch incident is een tachtigjarige man overleden na een ongeluk in het Spaanse Alía, onderdeel van de provincie Cáceres in Extremadura. Hij werd geraakt door duizenden liters water die uit een blusvliegtuig op hem terechtkwamen tijdens de bestrijding van een bosbrand.

In eerste instantie raakte de man ernstig gewond toen hij geraakt werd door de enorme lading water van een blusvliegtuig tijdens het blussen van een bosbrand. De man overleed echter later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Op 17 augustus moest een blusvliegtuig ingezet worden bij de bestrijding van een bosbrand nabij het dorp Alía. Ondanks waarschuwingen en de omvang van het vliegtuig, zag de 80-jarige inwoner van het dorp het vliegtuig niet en voordat iemand iets kon doen kwam hij onder duizenden liters bluswater terecht.

Het voorval waarbij water uit een blusvliegtuig op iemand viel, roept vragen op over de veiligheid van deze operaties. Hoewel blusvliegtuigen cruciaal zijn in de bestrijding van grote bosbranden, brengt hun inzet risico’s met zich mee. Ze blussen vuur snel door vanuit de lucht water of blusmiddelen te dumpen. Zorgvuldige coördinatie is echter noodzakelijk om ongelukken te voorkomen.