Spaanse TikTokster verrast met haar prijsvergelijking tussen Mercadona en Albert Heijn

Spaanse TikTokster verrast met haar prijsvergelijking tussen Mercadona en Albert Heijn
Beeld: ai-beeld / redactie

Spaanse TikTokster verrast met haar prijsvergelijking tussen Mercadona en Albert Heijn

Een recente video van de Spaanse TikTokster Mariola heeft veel belangstelling gewekt door de prijzen van producten in Nederland en Spanje met elkaar te vergelijken. Dit geeft niet alleen inzicht in de prijsverschillen tussen Albert Heijn en Mercadona, maar volgens Mariola levert het ook een verrassend en onverwacht resultaat op.

Mariola is een enthousiaste reiziger die haar ervaringen deelt met haar volgers op TikTok. Haar laatste uitdaging, waarin ze de prijzen van dagelijkse boodschappen in Nederland vergelijkt met die in Spanje, heeft veel mensen aan het denken gezet.

De TikTokster heeft met haar video duizenden ‘likes’ gekregen, toont aan dat veel mensen geïnteresseerd zijn in de vergelijking die ze maakt. Maar wat is nu de conclusie van dit kleine prijsonderzoek? Om dat te weten te komen kun je onderstaande TikTok-video zelf bekijken … of verder lezen.

In de video is te zien dat Mariola in de Albert Heijn diverse producten koopt van het huismerk. Dat doet ze om daarna het eigen huismerk van Mercadona te vergelijken met dat van de Nederlandse supermarkt. Ze kocht een half kilo gehakt, witte kaas en smeerkaas, een blikje Pepsi, Tortilla wraps, spaghetti, blikje tomatensaus, knoflooksaus, burrata.

In Mariola’s vergelijking heeft ze in Nederland 15,53 euro voor deze producten betaald, terwijl ze in Spanje 17,59 euro kosten. In tegenstelling tot wat veel Nederlanders denken, is het leven volgens deze kleine vergelijking dus niet altijd goedkoper in Spanje, waar daarnaast de salarissen ook lager zijn. Het lijkt erop dat Nederlanders misschien beter uit zijn als het gaat om waar voor hun geld.

Er zijn echter meerdere dingen om in gedachten te houden. De levensonderhoudskosten in Nederland kunnen voor sommige producten lager zijn, maar andere uitgaven, zoals huur en zorg, kunnen aanzienlijk hoger uitvallen. Het is daarom belangrijk om het totaalplaatje te bekijken in plaats van alleen losse prijsvergelijkingen te maken.

@mariola_1225 Comparando precios del supermercado de Paises Bajos 🇳🇱 con los de España 🇪🇸 (Dejame en comentarios si quieres que compare algo en especial) #PaisesBajos #Holanda #Sanlúcar #España #Super #Supermercado #Precios #Comparativas #albertheijn #Mercadona #HolandaVsEspaña #Holland #Spain ♬ sonido original – Viajando con Mariola