Nederlander neergestoken bij overal van duur horloge in Barcelona

Nederlander neergestoken bij overal van duur horloge in Barcelona
Beeld: @GUBBarcelona / X

Nederlander neergestoken bij overal van duur horloge in Barcelona

Zaterdagochtend werd een Nederlandse toerist het slachtoffer van een gewelddadige overval in het Front Marítim-gebied van Barcelona. De toerist, een man van ongeveer 30 jaar oud, werd benaderd door een groep jongeren die het hadden voorzien op zijn Philipp Plein-horloge, met een geschatte waarde van 700 euro.

Wat begon als een poging tot diefstal, escaleerde snel tot een gewelddadige confrontatie. Toen de toerist weerstand bood, trok een van de aanvallers, vermoedelijk minderjarig, een mes. In de daaropvolgende worsteling werd de Nederlander ernstig verwond.

De snelle reactie van de agenten van de Guàrdia Urbana was essentieel. Ze hebben eerste hulp verleend aan het slachtoffer totdat de medische hulpdiensten arriveerden. Ondanks pogingen van medeplichtigen om de arrestatie te voorkomen, zijn er twee minderjarige verdachten gearresteerd en zijn anderen geïdentificeerd.

Het gestolen horloge is teruggevonden en de 30-jarige Nederlandse man is naar het ziekenhuis Hospital del Mar gebracht. Hij verkeert in kritieke toestand, maar zijn leven is niet in gevaar. Het onderzoek is nu in handen van de lokale politie en zal later worden overgedragen aan de Mossos d’Esquadra.

Dit voorval staat niet op zichzelf. In de dagen voorafgaand aan deze aanval vond er een soortgelijk incident plaats in de Calle de Marina, waar een man werd neergestoken tijdens een roofpoging. Bovendien werd tijdens het Sant Joan festival in Barceloneta een jongeman neergestoken toen hij zijn zus probeerde te beschermen tegen een overval.